NoviceTehnika

Honor je na Kitajskem predstavil Honor Magic Vs, novi prepogljiv premijski telefon in pametni telefon Honor 80

Honor Magic Vs postavlja nova merila v segmentu prepogljivih mobilnikov, saj sega v sam vrh dizajna pametnih naprav, ponaša se z revolucionarnim pregibnim zaslonom in dinamičnim delovanjem.

Honor je danes predstavil dve napravi, Honor Magic Vs in Honor 80. Prepogljiv mobilnik Honor Magic Vs se ponaša z modernim dizajnom, napredno tehnologijo upogljivega zaslona ter odlično uporabniško izkušnjo, zato je primeren tako za poslovno uporabo kot tudi za zabavo. Podjetje Honor je ob tej priložnosti predstavilo še njihov zadnji pametni telefon serije Honor 80, ki stavi na mlade, kreativne uporabnike, saj so pri tej napravi izpopolnili video in fotografske zmogljivosti.

Honor Magic Vs se ponaša tudi s samo 12,9 mm debelim robom, ko je zložen, in tehta le 261 g, zato je Honorjev prepogljiv mobilnik trenutno najtanjši v tem segmentu. Prav zaradi teh izboljšav je tudi držanje v roki udobnejše. Mobilnik je opremljen z ultra veliko baterijo s 5,000 mAh, z največjo baterijo v segmentu pregibnih mobilnikov, ki lahko brez težav podpira celodnevno neprekinjeno uporabo. Da bi bila naprava čim tanjša, je Honor Magic Vs opremljen s super lahkim tečajem, ki so ga izdelali s posebno tehnologijo vlitja v enem kosu, in tako izrazito zmanjšali število sestavnih delov, uporabljenih pri sestavi tečaja, z 92 na 44, hkrati pa ohranili njegovo trpežnost in trdnost.

Tečaj je narejen iz kakovostnih materialov, ki jih uporabljajo v vesoljski industriji, in prenese več kot 400 tisoč odpiranj, kar pomeni več kot deset let uporabe in več kot 100 odpiranj in zapiranj na dan. Honor Magic Vs s tem postaja novo merilo med pregibnimi mobilniki.

Naprava je zelo prijazna za uporabo, saj ni dolga in ozka, za razliko od obstoječih prepogljivih telefonov. Honor Magic Vs se ponaša s 6,45-palčnim zaslonom6, ko je telefon zložen. Zaslon je širši in tako uporabnejši pri vsakodnevnih opravilih, razmerje stranic je 21:9 ter 90 % razmerjem med zaslonom in ohišjem naprave, kar omogoča uporabnikom, da pregledujejo vsebine in pišejo tekste brez težav. Zaradi inovativne tehnologije tečajev v obliki kapljice vode ima naprava zelo širok, 7,9- palčni notranji zaslon, ki nima vrzeli, zato je uporabniška izkušnja bolj podobna tisti s pametno tablico, kjer lahko pregledujete vsebino, hkrati uporabljate več funkcij, in ste zato med delom učinkovitejši.

Zaslon Honor Magic Vs v 100 odstotkih podpira obseg barv v filmskem načinu DCI-P3 (Wide Color Gamut) in lahko proizvede 1,07 milijarde barvnih odtenkov ter zagotavlja osupljive vizualne učinke, ostre in jasne podrobnosti ter impresivno doživetje barv. Opremljen je s hitrostjo osveževanja zaslona do 120 hercev na sekundo 120Hz. Ta zagotavlja izredno visoko odzivnost zaslona in posledično odlično izkušnjo gledanja filmov, srfanja po spletu ali igranja iger.

Honor Magic Vs je opremljen z vrhunskim sistemom treh kamer. Vsebuje glavno kamero z ločljivostjo 54 milijonov pik in novim senzorjem IMX800, ki omogoča uporabnikom, da zajamejo več svetlobe za svetlejše in ostrejše fotografije, ultraširoko in makro (bližinsko) kamero z ločljivostjo 50 milijonov pik in kamero z 8 milijoni pik za 3-kratno optično povečavo. Te lastnosti uporabnikom omogočajo zajemanje osupljivih podrobnostmi, ki zagotavljajo vrhunsko fotografijo in videografijo. Honor Magic Vs, ki je podprt z Honor Image Engine, naprednim slikovnim sistemom, izboljšanim s pomočjo umetne inteligence, zagotavlja uporabnikom v svojem razredu najboljšo mobilno fotografijo, ne glede na to, kje ste ali kaj snemate.

Honor Magic Vs poganja Qualcommov procesor Snapdragon 8+ Gen 1, ki zložljivemu telefonu zagotavlja vrhunsko zmogljivost. Povečani zmogljivosti GPU in CPU ter zelo učinkovita baterija omogočajo večjo produktivnost pri višjih hitrostih. Honor Magic Vs je opremljen tudi z 8 GB RAM-a in 256 GB prostora za shranjevanje ali 12 GB RAM-a in 256/512 GB prostora za shranjevanje, kar poveča splošno hitrost obdelave podatkov in kapaciteto pomnilnika.

Naprava se ponaša s 66-vatnim napajalnikom oz. »Honor SuperCharge« tehnologijo hitrega polnjenja, ki omogoča, da se baterija napolni do 100% v samo 46 minutah.

Honor serija 80: Za vse navdušence vloganja

Pametna telefona serije 80, Honor 80 Pro in Honor 80, sta povzdignila vloganje na povsem novo raven. S pomočjo umetne inteligence nova funkcija AI ‘Vlog Master’ pomaga pri natančnem prepoznavanju načinov snemanja in priporoča najprimernejši način snemanja, ki vključuje ‘način makro, nočni način, portret, način ‘Solo Cut’, Multi-Video in HDR Video za izboljšano fotografsko izkušnjo serije Honor 80. Honor tudi pri tej seriji uporablja svoj sistem za obdelavo fotografij, Honor Image Engine – fotografije so čudovite, ostre in visokokakovostne.

Serija Honor 80 je opremljena z najboljšo kamero v svojem segment, ki vključuje ultra jasno glavno kamero ločljivosti 160 MP z 1/1,56-palčnim barvnim senzorjem ter velikostjo piksla 2,24 µm, ki omogoča napravi, da zajame več svetlobe in ustvari fotografije visoke ločljivosti z večjo jasnostjo, tudi če jih posnamete od daleč.

Serijo Honor 80 poganja Qualcommov procesor Snapdragon 8+ Gen 1, z veliko baterijo s 4,800 mAh, z najnovejšim operacijskim sistemom Honor Magic OS 7.0, kar uporabniku zagotavlja premijsko raven delovanja naprave in še naprednejšo uporabniško izkušnjo.

Rudi Leskovec
foto: Honor

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button