NoviceTehnika

Honor 50

Honor 50 ja zmogljiva naprava za vlogerje, saj združuje estetiko z inovativno tehnologijo kamer.

Honor 50 se je predstavil slovenski publiki in je, na srečo, opremljen z operacijskim sistemom Google Mobile Services (GMS). Je prvi pametni telefon, ki ga poganja mobilni procesor Qualcomm SnapdragonTM 778G. Poleg tega navdušuje z obliko in inovativnimi snemalnimi možnosti.

Sistem kamer za vrhunsko izkušnjo vloganja

S hitro rastjo priljubljenosti ustvarjanja kratkih videoposnetkov, se vse več mladih obrača k vloganju, da bi posneli in delili vsakdanje trenutke z ljudmi v svojem okolju. Honor 50 postavlja vloganje z mobilno napravo na višjo raven.

Sprednja, 90 2- stopinjska širokokotna kamera z 32 milijoni slikovnih točk, uporabnikom omogoča, da na svojih fotografijah in videoposnetkih zajemajo še več ljudi in neposredno okolico. Honor 50 se ponaša s profesionalnim skupkom štirih zadnjih kamer. Glavno kamero opremlja 108 milijonov slikovnih točk, širokokotno kamero 8 milijonov slikovnih točk, makro in globinsko kamero pa 2 milijona slikovnih točk, kar uporabnikom omogoča zajemanje jasnih in podrobnih fotografij in videoposnetkov, tudi ponoči.

Kamera daje uporabnikom fleksibilnost pri snemanju vsebin iz različnih zornih kotov. Preklapljanje med šestimi načini snemanja videoposnetkov, kot je na primer sočasno snemanje s sprednjo in zadnjo kamero, zagotavlja uporabnikom izkušnjo, ki je običajno rezervirana za profesionalce. Poleg številnih funkcij za zajemanje posnetkov, je uporabnikom omogočeno, da uporabijo beauty mode (lepotni način), zajemajo fotografije med snemanjem in uporabljajo vnaprej pripravljene video predloge za pripovedovanje zgodb preko svojih posnetkov. Poleg tega lahko brezžične Bluetooth slušalke uporabimo kot brezžični mikrofon za snemanje videoposnetkov. To ustvarjalcem omogoča doseganje boljšega zajemanja zvoka, kar zagotavlja izjemno izkušnjo vloganja.

V čast klasični refleksni kameri z dvojno lečo Honor 50 uporablja zasnovo kamere z dvojnim obročem, sestavljenim iz dveh koncentričnih obročev na zadnji strani, slednja spominjata na par oči, in pomaga uporabnikom videti več sveta okoli sebe. Zgornji krog glavne kamere je poliran v stilu brezčasnih kovinskih prstanov, navdihnjenih iz klasičnih dizajnov luksuznih blagovnih znamk nakita.

Zaslon za poglobljeno in očem udobno izkušnjo gledanja

Honor 50 ponuja 6,57-palčni ukrivljeni OLED zaslon, ki podpira Full HD ločljivost 2340×1080. Zaslon lahko proizvede 1,07 milijarde barvnih odtenkov in pokriva 100 % DCI-P3 barvnega razpona ter zagotavlja osupljive vizualne učinke, ostre in jasne podrobnosti ter impresivno doživetje barv.

Honor 50 je opremljen s hitrostjo osveževanja zaslona do 120 hercev na sekundo in hitrostjo vzorčenja na dotik 300 hercev na sekundo. To zagotavlja visoko odzivnost zaslona in posledično odlično izkušnjo gledanja videoposnetkov in igranja iger z manj vhodnega zamika. Inteligentna dinamična hitrost osveževanja omogoča uporabnikom, da lahko prilagodijo hitrost osveževanja zaslona glede na njihove potrebe, kar pomaga prihraniti porabo baterije.

Hitro polnjenje in hitri proces za povečanje moči

Enocelična dvokrožna baterija s 4.300 miliamper ur lahko brez težav podpira celodnevno neprekinjeno uporabo. Naprava se ponaša s 66 vati »Honor SuperCharge« tehnologijo, ki omogoča, da se baterija napolni do 70 % v samo 20 minutah s pomočjo priloženega polnilnika.

Z maksimalnim večanjem zmogljivosti Honor 50, s čipovjem Qualcomm SnapdragonTM 778G 5G, izboljšuje zmogljivost tako procesorja kot grafičnega procesorja za 45 % in AI procesorsko moč za 123 % v primerjavi s prejšnjo generacijo. Honor 50 poganja edinstvena tehnologija pospeševanja grafičnih zmogljivosti GPU Turbo X, ki zagotavlja izjemno zmogljivost tudi med intenzivnim igranjem mobilnih iger.

Barve, cena in razpoložljivost

Honor 50, ki je zasnovan tako, da zadovolji stalno spreminjajoče se okuse današnje modno osveščene množice, presega običajne barve in je na voljo v številnih očarljivih in trendovskih možnostih. Ena izmed variant je Frost Crystal, ki se zgleduje po snežnih kristalih in ustvarja diamantu podoben učinek. Na voljo je tudi v različici Honor Code, ki na inovativen, barven način vključuje logotip “HONOR” na zadnji strani telefona, v elegantni smaragdni zeleni barvi Emerald Green ter brezčasni Midnight črni.

V Sloveniji bo Honor 50 na voljo od 15. novembra. Priporočljiva cena za zmogljivejšo različico Honor 50 (8 GB sistemskega pomnilnika in 256 GB prostora za shranjevanje podatkov) je 599 evrov, za Honor 50 (6 GB in 128 GB) pa 529 evrov.

Boštjan Horvat
foto: Honor

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button