NoviceTehnika

Hisensove (televizijske) novosti za 2023

Od ekrana do spremljanja novic, do središča, kjer lahko gledate filme, pošiljate sporočila, igrate igre, brskate po spletu …

V podjetju Hisense, ki je bilo v prvem kvartalu 2023 najhitreje rastoča blagovna znamka televizorjev v Sloveniji, so nedavno predstavili novo linijo televizorjev 2023 v vseh razpoložljivih kategorijah. Široko paleto izdelkov odlikujejo jasna slika, odličen zvok, enostaven in prilagodljiv operacijski sistem ter preprosta namestitev. Od revolucionarne TriChroma Laser 4K TV tehnologije, preko najnovejše tehnologije Mini-LED s QLED, OLED z visoko ločljivostjo … Brezplačni operacijski sistem VIDAA uporabnikom omogoča hitro komunikacijo s televizijskim sprejemnikom in prilagajanje nastavitev različnim potrebam.

Kategorija OLED leta 2023 vključuje model A85K, ki je na voljo v dveh velikostih, 55 in 65 palcev. Z osveževalnim časom 120 Hz televizor tudi hitro premikajoče predmete prikaže ostro, tekoče in izjemno jasno. Funkcija Infinite Black, ki izboljšuje kontrast med svetlobo in temo, bo poskrbela, da bo črna barva na zaslonu resnično črna. Zahvaljujoč širokemu razponu formatov HDR in funkciji Total HDR Solution gledalci ne boste imeli več težav s slabšo kakovostjo videoposnetkov ali združljivostjo, saj lahko izberete in predvajate katero koli vsebino v popolnih podrobnostih, izboljšanih barvah in globljih črninah.

Novosti v kategoriji QLED

Televizorji Hisense v kategoriji QLED se kot člani družine Quantum Dot TV ponašajo z eno najučinkovitejših tehnologij za svetle in natančne barve. Z uporabo kvantnih pik za oddajanje izjemno natančnih valovnih dolžin svetlobe ustvarjajo možnost opazovanja milijard novih odtenkov v široki paleti barv. Zaradi velikosti in zmogljivosti bo ljubitelje iger navdušila serija A5KQ, ki omogoča način Game Mode. Dodatni karakteristiki, ki ju velja omeniti pri tem modelu, sta dvojno stojalo in vhod tipa C. Z 8-stopinjskim nagibom stojala lahko uporabnik zaslon spremeni v osebni monitor in s priključkom tipa C nanj poveže katerokoli združljivo napravo ter neposredno zrcali svoj zaslon na televizor. S pomočjo najnovejših in najhitrejših priključkov lahko tako preprosto predvajate vsebino s svojih naprav in si brez prenosa datotek ogledate vsebine na velikem zaslonu. Tiste, ki jim največ pomeni dobra kvaliteta zvoka, bo razveselila funkcija WiSA Ready pri modelu E7K PRO, s katero se zvočniki brezžično povežejo s televizorjem in med seboj za malo ali nič upravljanja kablov.

Vrhunec televizijske tehnologije Hisense predstavlja kategorija Mini-LED ULED z Mini-LED tehnologijo, ki zagotavlja podrobnosti na zaslonu. Da televizor gladko deluje, skrbi močno nevronsko omrežje Hi-View Engine, ki nenehno optimizira gledalčevo izkušnjo z analizo sličic v realnem času ter prinaša optimalno zvočno-vizualno doživetje. Vodilna serija UXKQ se ponaša z lastnim motorjem Hi-View Engine X, ki simulira vzorce človeških možganov. Ta tehnologija deluje tako, da pametno zazna vsako sliko in prizor s pomočjo učenja, analiziranja in treniranja obsežnih podatkov. S simuliranjem načina, kako ljudje vidijo svet, predstavlja najboljšo kakovost slike v zgodovini televizorjev Hisense. Daljinski upravljalnik Voice ponuja alternativen način interakcije za enostavno in udobno glasovno upravljanje televizije.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button