NoviceTehnika

Harman s peharjem avtomobilskih novitet!

VIDEO: kaj vse zmore nekoč le audio podjetje?

Ameriško podjetje Harman, ki ga verjetno velika večina povezuje z dodatkom Kardon in uvršča med audio gigante, že dlje časa posluje pod okriljem Samsunga. Ne le to, jenkiji so namreč eni izmed vodilnih podjetij s področja naprednih avtomobilskih ambientalnih sistemov, tako zabavnih kot varnostno-asistenčnih.

Na letošnji sejem zabavne elektronike so se tako podali s kar nekaj novitetami, ki so jih strnili v spodnjem videu. Prav vse tehnologije so že nameščene v vozila znamk, s katerimi Harman International sodeluje, in jih je tako moč opaziti tudi na evropskih tleh.

Ready Display je zaslon, ki ga mora imeti prav vsak sodoben voz. Prihaja v paru s Samsungovo tehnologijo Neo QLED Auto in nudi kar najboljšo izkušnjo na tržišču ta hip. Po besedah Harmana prinaša odlično uporabiško izkušnjo kot cenovno dostopnost, ki ugaja velikoserijskim partnerjem. Ready on Demand je programska platforma, ki omogoča nekakšno nadgrajevanje audio sistema vozila preko mobilne aplikacije. Tako si lastnik sam izbere oziroma prilagodi svojo priljubljeno znamko zvočnega sistema. Ready Upgrade je programsko orodje za redno posodabljanje aplikacij vozila, podobno kot si sledijo posodobitve aplikacij na mobilnih telefonih.

Ready Vision je napredni projekcijski zaslon, ki se opira na navidezno resničnost. Tehnologijo smo že videli v določenih paradnih modelih prestižnih znamk, kjer se recimo navigacijska navodila izpisujejo na vetrobranskem steklu in sledijo poteku cestišča vozila z navideznim projekcijskim prikazom navodil na cestišče samo. Nenazadnje je tu še tehnologija mikrofona za zaznavanje zvoka in vibracij iz zunanje okolice vozila. Neopazno grajen in na zunanje vplive odporen sistem zaznava zvok in tresljaje, ki nadalje omogoča uporabo različnih aplikacij za izboljšanje varnosti in uporabniške izkušnje. Primeri uporabe so recimo zaznavanja siren vozil na nujni vožnji, poslušanje zunanjih govornih ukazov voznika, zaznavanje razbitja stekla ali celo trčenja vozila.

Harman je tako potencialnim partnerjem predstavil svoje zmožnosti, ki se lahko implementirajo v širok spekter vozil in namena uporabe, zato morda ne bo odveč, če si na hitro ogledamo še njihov predstavitveni video.

Blaž Likovič
foto: Harman

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button