NoviceTehnika

Galaxy Buds2 Pro z novo funkcijo za osebe z okvaro sluha

Poslušanje najljubše glasbe ali pa gre preprosto za izklop ali vklop v zvok okolice ...

V preteklosti so bile slušalkam Samsung Galaxy Buds2 Pro na voljo tri stopnje prilagajanja in posodobljena funkcija ambientalni zvok (Ambient Sound), ki uporabnikom omogoča, da poslušajo in zaznavajo okolico. Samsung sedaj dodaja še dve stopnji, kar pomeni pet stopenj ojačitve in zagotavlja prednost izboljšanega sluha še več uporabnikom.

Da bi ocenili učinkovitost funkcije, je laboratorij za raziskave slušnih pripomočkov in staranja Univerze Iowa izvedel klinično raziskavo. Njihova raziskava je pokazala, da so slušalke Galaxy Buds2 Pro znatno izboljšale zaznavanje govora pri osebah z blago do zmerno izgubo sluha. Podobno raziskavo, ki jo je izvedel Samsung Medical Center, je prav tako pokazala, da bi lahko bile slušalke Galaxy Buds2 Pro učinkovito orodje, ki bi osebam z blago do zmerno izgubo sluha pomagalo pri boljšem sporazumevanju v mirnem prostoru.

S to izboljšano funkcijo lahko uporabniki Galaxy Buds2 Pro natančno prilagodijo ambientalni zvok za različne potrebe. Uporabniki lahko prilagodijo glasnost na levi oziroma desni strani ter prilagodijo razpon tonov zvoka okolice od mehkega do jasnega na petih različnih stopnjah. Poleg tega se lahko ambientalni zvok prilagodi ušesom uporabnikov s funkcijo Adapt Ambient Sound, kar omogoča še večjo jasnost in pomaga uporabnikom, da bolje slišijo svet okoli sebe.

Izboljšana funkcija ambientalnega zvoka bo pri slušalkah Galaxy Buds2 Pro postopoma na voljo s posodobitvami programske opreme v prihodnjih tednih. Na slovenskem tržišču je funkcija že na voljo, zato lahko obstoječi (in bodoči) uporabniki novost že preizkusite na svojih slušnih napravah.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button