NoviceTehnika

Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G

Nova serija A, ki bo dostopna širšemu krogu kupcev.

Samsung predstavlja dva nova pametna telefona Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G, ki predstavljata skupek najnovejših inovacij Galaxy in ponujata celovito mobilno izkušnjo po ugodnejši ceni. Nova Galaxy A serija, ki jo poganja povsem nov procesor, skupaj s kamero z umetno inteligenco, ki je značilna za Galaxy, obsežnim in gladkim zaslonom ter dvodnevnim delovanjem baterije, ponuja pa tudi povezljivost 5G.

Sistem štirih kamer Galaxy A53 5G ima OIS kamero in 64 MP in tehnologijo VDIS, ki vsakokrat posname jasne in ostre posnetke. Sprednja kamera z visoko ločljivostjo 32 MP pa zagotavlja izboljšano izkušnjo sebkov in jasne videoklice. Inovativna kamera nove Galaxy A serije, ki jo poganja popolnoma nov 5 nm procesor z umetno inteligenco omogoča, da je vsaka slika videti kar se da dobro- tudi pri šibki svetlobi. Izboljšani nočni način samodejno sintetizira do 12 slik naenkrat, zato so nočne fotografije videti svetle in z manj šuma. Pri snemanju videoposnetkov v okolju s šibko svetlobo pa se hitrost slikanja Galaxy A serije samodejno prilagodi, da se ustvarijo svetli in jasni videoposnetki.

16,5 centimetrov (6,5-palčni) zaslon Super AMOLED pri Galaxy A53 5G ponuja frekvenco osveževanja 120 Hz. Galaxy A33 5G prihaja s 16,25 centimetrov (6,4-palčnim) zaslonom Super AMOLED in frekvenco osveževanja 90 Hz. Poleg tega je nova Galaxy A serija zdaj opremljena z baterijo, ki omogoča do dvodnevno delovanje in s 25W superhitrim polnjenjem. Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G imata trpežno Corning Gorilla Glass 5 steklo ter odpornost na vodo in prah IP676, kar zagotavlja večjo vzdržljivost in varnost.

Nova Galaxy A serija zagotavlja, da podatki in informacije ostanejo zaščiteni, saj jih varuje sistem Samsung Knox. Pri shranjevanju zasebnih fotografij, beležk in aplikacij »Varna mapa« (Secure Folder) uporabnikom ponuja šifriran digitalni sef, tako da lahko do njegove vsebine dostopajo le oni. Z uporabo funkcije »Zasebnega deljenja« (Private Share) lahko uporabniki natančno nadzorujejo, kdo ima dostop do datotek in koliko časa. Galaxy A53 5G in Galaxy A33 5G bosta vključevala tudi novo denarnico Samsung Wallet, priročen in zaščiten prostor za varno shranjevanje vsega, od letalskih kart do kreditnih kartic.

Galaxy A53 5G bo v Sloveniji na voljo od 1. aprila, Galaxy A33 5G pa v začetku aprila, ko bodo znane tudi cene.

Rudi Leskovec
foto: Samusung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button