TehnikaTesti

Catalyst Vibe Case – Ovitek za Iphone 12, 13, 14, 15

Pred časom sem zasledil dokumentarec o urjenju vojakov. Ob tistih znanih prizorih iz Hollywoodskih filmov, so kadri zajeli nekoliko manj poznane veščine, med drugim obvladovanje rokovanja z orožjem. Nadzor slednjega ne sme biti nič manj kot kirurško natančen, saj če vojaku spolzi orožje iz dlani, lahko tvega svoje življenje. Bi se morali podobno uriti tudi uporabniki pametnih telefonov?

Mogoče, je intervju nadaljeval eden od vojakov, ki je menil, da visoka koncentracija, minimalen stres ter izpiljene veščine nikakor ne bi pripeljale do številnih nevšečnosti s pametnimi telefoni. Z njegovim komentarjem se še kako strinjam, saj enako pravilo velja pri uporabljanju noža. Pomislite, kdaj ste se nazadnje porezali? Takrat, ko ste bili popolnoma pri stvari ali tedaj, ko ste na hitro želeli pripraviti narezek za druščino iz soseske, vmes pa razmišljali o aktivnostih, ki vam še sledijo taisti večer?

Odgovor je na dlani, in ker telefon uporabljamo še toliko bolj pogosto ne čudi, da je tveganje za izpust aparata iz dlani še toliko večje. Rešitev? Ovitki, etuiji in še kakšna reč bi se našla, s katero želimo preprečiti poškodbe mobilne naprave. Ampak kaj pravzaprav izbrati. Namreč, z namestitvijo ovitka oskrunimo ergonomske zaključke ter trud oblikovalskega oddelka. Pri tem ni izključujoče, da z namestitvijo ovitka ne zamočimo dotične funkcije – največkrat je to brezžično polnjenje. Kako izbrati?

Le redki so še proizvajalci telefonov, ki v škatlo radodarno vstavijo še silikonski ovitek. Škoda, a po drugi strani je to izjemna priložnost za ponudnike, kot tudi slehernega posameznika, ki si lahko izbere svoj stil ovitka. Začnimo tam, kjer najbolj boli. Cena. Če ste za telefon odšteli do 300 evrov, potem je manjša verjetnost, da boste pripravljeni za ovitek odšteti petino cene telefona, čeprav … Nad 500 evri in naprej prosti tisočaku pa je zagotovo potrebno dobro premisliti, kaj želimo in koliko smo pripravljeni za to odšteti.

Statistika carine še vedno priča v prid ovitkom z daljnega vzhoda. Ugodna alternativa, ki pa se marsikdaj ne izkaže za najboljšo. Za primerjavo dodajam točno takšen ovitek, ki je sicer povsem korekten, vendar brezžično polnjenje ni vedno optimalno, prav tako pa je prve znake obrabe začel kazati že po dobrem mesecu dni uporabe. Ta ovitek ponuja samo ”price” brez ”performace”. Slednje dobite, če izberete specializirane ovitke, kakršne ponujajo pri Catalystu.

Ne dvomim, da še niste ozri kakšnih videov, ko nove Iphone vržejo z dvignjenega žerjava. Fascinantno. Ali ste že vrgli tako svoj telefon? Se mi je zdelo. Bi si pa upal trditi, da vam je telefon že padel s kakšne police ali višje omare. No, te udarce Catalystov ovitek Vibe še kako dobro prenese. Specifikacije navajajo višino do 3 metre. To zagotavljajo absorpcijski robovi, ki so elegantno obdelani, da ovitek lepo sede v dlan in ohranja izvirno ergonomsko zasnovo aparata.

Kar me navdušuje je dejstvo, da so snovalci pri Catalystu šli še korak dlje. Spodnji del ovitka so zasnovali tako, da preprečuje direkten vnos umazanije v reže zvočnika/mikrofona. Prav tako ovitek zaobjame zgodnji del ekrana in s tem preprečuje poškodbo ob morebitnem padcu na ekran. Češnjo na torti pa predstavlja patentirano kolesce, ki nadgradi izkušnjo preklopa med tihim in glasnim načinom.

Omenjene lastnostni veljajo za večino ovitkov Catalystovega porfelja, zato je omembe vredno, da je na voljo več modelov ovitkov v različnih barvah, ob čemer je moč podobo začiniti s številnimi obeski oziroma vrvicami, ki razširijo možnost uporabe. V kompletu za 40 evrov prejmete ovitek in krajši trak za zapestje.

In če sledi vprašanje, ali se nakup splača, presodite sami. Glede na to, da Iphone v povprečju stane 900 evrov, je 5 odstotkov cene za ovitek precej zanemarljivih, saj se že dotični nadomestni deli telefona cenijo precej višje. Obenem pa je precej interesantno, da številni lastniki ob padcu mobilnega telefona reagirajo, kot da bi šlo za življenje ali smrt. Nemalokrat tudi dobesedno.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button