NoviceTehnika

Boseova linija QuietComfort za leto 2023

Bose je predstavil novo generacijo linije QuietComfort: slušalke QuietComfort Ultra, ušesne čepke QuietComfort Ultra in slušalke QuietComfort.

Slušalke QuietComfort Ultra in ušesne slušalke QuietComfort Ultra Earbuds bodo v Evropi na voljo od sredine oktobra za 499 evrov oziroma 399 evrov. Na voljo sta v črni in beli dimni barvi. Slušalke QuietComfort bodo na voljo 21. septembra za 349 evrov, prav tako v črni in beli dimni barvi ter v omejeni izdaji Cypress Green. Prednaročila za vse izdelke se v ZDA začenjajo na spletni strani.

Slušalke QuietComfort Ultra imajo sodobno in izboljšano obliko. Minimalni šivi in delni razmiki zagotavljajo eleganten videz, hkrati pa omogočajo, da se slušalke Ultra zložijo v kompaktno ohišje za shranjevanje.

Slušalke so zaradi intuitivnih fizičnih upravljalnih elementov enostavne za uporabo. Na desnem ušesnem nastavku so trije gumbi za upravljanje: gumb za vklop/spajanje Bluetooth, kapacitivna plošča na dotik za upravljanje glasnosti in dostop do bližnjic ter večfunkcijski gumb za preklapljanje med načini poslušanja, sprejemanje in zaključevanje klicev ter upravljanje predvajanja vsebine. Levi ušesni nastavek vsebuje indikator LED, 2,5-milimetrski priključek in režo za polnjenje USB-C. Slušalke QuietComfort Ultra z enim polnjenjem zagotavljajo do 24 ur delovanja baterije, ko je funkcija Bose Immersive Audio izklopljena, in do 18 ur, ko je funkcija Immersive Audio vklopljena.

Slušalke Bose QuietComfort Ultra

Slušalke QuietComfort Ultra Earbuds nadomeščajo slušalke QC Earbuds II in še naprej ponujajo vrhunsko odpravljanje šumov, tehnologijo kalibracije zvoka CustomTune, odzivno upravljanje na dotik in stopnjo zaščite IPX4 – zdaj pa ponujajo tudi izboljšano kakovost klicev na daljavo. S podporo dinamičnega mešanja mikrofonov in prilagodljivih filtrov je snemanje glasu razumljivejše v manj idealnih okoljih. Te tehnologije v realnem času sodelujejo pri določanju prednosti, kateri mikrofon na posameznem mikrofonu je izpostavljen najmanjšemu šumu vetra, in izbiri različnih filtrov šuma, tako da je vaš glas jasnejši za tiste, ki jih kličete.

Osvežena je tudi zasnova slušalk Ultra Earbud, ki vključuje novo kovinsko obdelavo. Gumijasti trakovi za ušesne slušalke imajo tudi izboljšano medsebojno prileganje, ki zagotavlja pravilno namestitev.

Slušalke QuietComfort Ultra Earbuds zagotavljajo do šest ur delovanja baterije z enim polnjenjem, ko je funkcija Bose Immersive Audio izklopljena, in do štiri ure, ko je funkcija Immersive Audio vklopljena. Silikonska varnostna šktalica, ki je od 20. oktobra na voljo za 49 USD, se enostavno namesti na obstoječe polnilno ohišje in omogoča brezžično polnjenje.

Slušalke Bose QuietComfort

Novo ponudbo slušalk dopolnjujejo slušalke Bose QuietComfort Headphones, ki bodo nadomestile slušalke QuietComfort 45 Headphones. Slušalke QC ponujajo zmogljiv zvok v kombinaciji z izboljšanim odpravljanjem šumov, zdaj pa omogočajo prilagajanje ravni odpravljanja šumov in nastavitev načinov po meri. Za brezžično poslušanje ponujajo večtočkovno povezavo Bluetooth 5.1 in do 24 ur delovanja baterije z enim polnjenjem prek USB-C.

Za žično poslušanje ali komunikacijo je priložen tudi zvočni kabel z vgrajenim mikrofonom, podprta je tudi storitev Spotify Tap.

Slušalke QuietComfort Ultra in QuietComfort Ultra Earbuds so opremljene s tehnološkim paketom Snapdragon Sound, ki omogoča podporo za najnovejši kodek Qualcomm aptX Adaptive za pretakanje zvoka – vključno z možnostmi brez izgub in nizko zakasnitvijo. Snapdragon Sound omogoča tudi bolj nemoteno in zanesljivo povezljivost z vrhunskimi napravami s sistemom Android. Slušalke in ušesne čepke Ultra vključujejo tudi funkcijo Google Fast Pair, ki omogoča enostavnejšo uporabo pri združevanju naprav Android ter so združljive s tehnologijo Bluetooth 5.3.

Rudi Leskovec
foto: Bose

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button