NoviceTehnika

Bose S1 Pro +

Bose predstavlja zvočnik, ki ga ne smejo spregledati niti profesionalni glasbeniki niti tisti, ki želijo samo uživati v dobri glasbi … in nervirati sosede!

Bose predstavlja zvočnik, kje pravzaprav večfunkcinalna naprava. Ta večnamenski zvočnik se lahko uporablja kot monitor ali pa kot ozvočenje za glasbeni nastop. Auto EQ nastavitve mu omogočajo najboljši možen zvok, ne glede na postavitev zvočnika. Zvočnik je namreč možno postaviti v štiri različne položaje, sam pa potem prilagaja frekvenco zvoka glede na postavitev. Da bo zadostil zahtevam kar najširšemo krogu uporabnikov ima grajen 3-kanalni mikser, reverb, Bluetooth vmesnik in ToneMatch procesor.

Če našteto predstavimo še bolj podrobno:

– Tri-kanalni mikser s kontrolo glasnosti in indikatorjem
– Polno zmogljivi kanali 1 & 2, kombinirani XLR vhodi za ToneMatch, kontrolo zvoka in reverb
– Bluetooth predvajanje ali 3,5 mm vhod na kanalu 3
– Linijski izhod za razširitev z drugimi sistemi
– Pripravljen nastavek za stojalo združljiv s standardnimi 35 mm nastavki.

Zvočnik S1 Pro lahko montirate tudi na standardno stojalo (35 mm okvir). S pomočjo dodatne (opcija) Li-ion akumulatorske baterije lahko zvočnik deluje tudi več ur, brez povezave z električnim omrežjem. Nanj lahko priključte napajalni kabel 220V, ali pa uporabite aku-baterijo, v kolikor uporabljate kitaro ali mikrofon pa izberite ustrezno nastavitev na ToneMatchu.

Mi smo si Bose S1 Pro ogledali (in priposlušali) v živo. Seveda so bile izbrane skladbe prilagojene temu, da iz zvočnika iztisnejo kar najboljše, a smo si bili enotni, da tako (relativno!) majhen zvočnik zmore zares impresiven zvok in jakost. Zvočnik namreč tehta 7 kilogramov, kot opcijsko opremo pa si lahko omislite tudi nahrbtnik. Če boste poleti po raznih mestih zabavali mimoidoče – jim peli ali igrali – se želeli postaviti pred prijatelji, ali pa enostavno samo uživati v dobri glasbi, potem je S1 Pro zagotovo zvočnik, ki ga ne smete spregledati.

In kako globoko bo potrebno seči v žep? Priporočena cena znaša 799 evrov. Veliko? Po videnem in prvih izkušnjah zagotovo ne, če boste zvočnik seveda znali pravilno izkoristiti!

Boštjan Horvat
foto: Bose, caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button