TehnikaTesti

Baseus A3 Lite Sesalnik

Miniaturni sesalnik, ki je dejansko uporaben!

Se še spomnite tistih „majhnih“ sesalnikov, ki so navadno našli mesto na stenah v številnih slovenskih domovih? Oglasi so resda obljubljali, da boste z njim posesali vse! Če bo potreba tudi sosedovo tečnobo! Preproge, tapisoni, posteljnina … Vse se je dalo, a žal le v oglasu. V praksi ste s tistimi sesalniki največkrat uspeli posesati le drobtine z mize, kokice (žal zgolj tiste, ki so uspele) in nekaj malenkosti. Edino, kar je počel približno enako kot običajni sesalniki, je bil zvok delovanja.

Pred časom smo si za uredniške potrebe omislili Xiaomijev mini sesalnik, ki je tako razvedril večino, da ga ima praktično vsak član ekipe tudi na svojem domačem naslovu. Po dveh letih se še vedno izkaže za zelo dobrega pomočnika v kuhinji, pisarni in navsezadnje tudi v avtomobilu več kot korektno opravi svoje delo.
A pred nedavnim smo na preizkus prejeli avtomobilski sesalnik Baseus. Je tudi vam nepoznana blagovna znamka? Ne zamerimo vam, mi smo se z njo prvič spoznali letos na sejmu IFA v Berlinu. Baseus A3 Lite Car Vacuum Cleaner je na moč podoben vsem sodobnim miniaturinim sesalnikom, a je v resnici mnogo več.

A3 Lite Car Vacuum Cleaner deluje pri polni obremenitvi s sesalno močjo 12.000 paskalov, v običajnem režimu pa s sedmimi tisočaki. Za lažjo predstavo, večina domačih (enostavnih brezžičnih) sesalnikov deluje pri približno 6.000 Pa. V praksi se je testni sesalnik izkazal za presenetljivo zmogljivega, k čemur pripomore tudi brezkrtačni motor, ki se zavrti do 8.000 vrtljajev v minuti.

Sestavljanje in razstavljanje je sila enostavno. Prav tako tudi rokovanje s filtrom.

Sestavljanje je na moč preprosto. K sesalcu so namreč priloženi številni nastavki. Verjetno boste najbolj pogosto uporabljali nastavljivo cev, ki ima ob pritisku na stikalo še krtačo, ki še toliko bolj učinkovito posesa tepihe in ostale preproge. A kaj so ostali nastavki. Kar nekaj časa smo se v uredništvu bebasto gledali in razmišljali, kaj hudiča bi s tem? No, beseda je dala besedo in najbolj brihten med zbranimi je ugotovil, da sesalec deluje tudi kot odlična pomoč pri napihovanju raznoraznih poletnih pripomočkov za na plažo. Volumen, ki ga boste lahko napihnili v eni uri znaša 500 litrov.

Nastavkov je precej, a vseeno boste največkrat uporabljali le tistega za sesanje …

Hiba vseh miniaturnih sesalnikov je ta, da je prostor, kamor posesate prah in vse ostalo izjemno majhen, kar pomeni, da bo rokavanje z odpiranje in zapiranjem pokrova ter potresanjem filtra izjemno pogosto opravilo. Tudi Baseusov A3 Lite ni izjema, a je za razliko od konkurence na moč enostaven. Hepa-filter je vpet zgolj z gumijasto obrobo, tako da je stresanje posesanih smeti zares hitro.

Naša končna ocena je zagotovo več kot pozitivna!

Kaj pa cena? Testni primerek vas bo olajšal za cent manj kot 80 evrov. Pri Baseusu imajo pogosto akcije, tako da ga lahko v Slovenijo dobite tudi za nekaj deset evrov manj. Pa odtehta ceno? Sam sodim med tiste, ki so običajno skeptični do novosti, a želim vseeno, kot malošolček s tresočimi rokami, čim prej preizkusiti vse možne novosti. Kot že rečeno je sila podoben Xiaomijev sesalec obvezen spremljevalec v moji kuhinji, no, Baseus ga je sedaj zamenjal. Sam sem mnenja, da v kolikor imate tovrsten sesalec in zraven še robotskega, za večino potreb ne potrebujete več. Čeravno je zelo kompakten, je njegova sesalna moč več kot korektna, še kako prav pa pride tudi za sesanje okrasnih letvic! Več o akcijah in ponudbi si lahko ogledate na uradni Baseus spletni strani, ki jo najdete TUKAJ.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com, Baseus

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button