NoviceTehnika

Apple razvija najlažja očala za hibridno resničnost

Že vrabci na vejah čivkajo, da naj bi ameriški tehnološki gigant v naslednjih tednih, mesecih, letih (menda najkasneje v začetku leta 2022) iz rokava stresel novo „igračo“. Že nekaj časa namreč razvijajo nova, hibridno resničnostna očala.

Znanih je že kar nekaj podrobnosti (vseeno bolj ugibanj), od tega, da naj bi nov tehnološki bonbon opremljen s parom zaslonov ločljivosti 8K, tehnologijo sledenja premikanju očesnih zenic, do tega, da bo cel ducat kamer in senzorjev sledilo gibanju uporabnikovih okončin. Tehnološki entuziasti so prišli na sled še eni zanimivi informaciji.
Očala, ki jih v razvoju imenujejo „N301“ naj bi tehtala vsega 150 gramov, kar je manj kot katerakoli podobna očala doslej. Oculus Quest 2 denimo tehtajo 503 grame, Microsoftov HoloLens 645 gramov, Valve Index pa v primerjavi z „N301“ slonovskih 809 gramov. Set je lažji celo od trenutno najlažjih očal Google Daydream View, ki tehtajo 220 gramov. Da bi si še lažje predstavljali peresno lahkotnost novega tehnološkega presežka, lahko na kuhinjsko tehtnico položite običajnega iPhona 12. Tehtnica bi morala pokazati okrog 165 gramov.

Seveda pa takšen izdelek – kot ni, roko na srce, noben z logotipom zagriženega jabolka – ne bo poceni. Če se boste želeli znajti v mešani resničnosti, boste najprej v resnični resničnosti, denarnico predvidoma olajšali za okrog 3000 dolarjev.

Rok Rabič
foto: Apple

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button