TehnikaTesti

Alcatel 3V

Alcatel je nekdaj znana francoska znamka mobilnih telefonov, trenutno pa se trži pod taktirko finske Nokie. No, za slednjo pa vemo, da je del kitajskega koncerna TCL, zato ne bom ustrelil mimo, če zapišem, da sem testiral pametni telefon kitajskega porekla. In prav to Alcatel 3V je.

Nahaja se na vrhu Alcatelovih srednje zmogljivih pametnih telefonov, kot njegovo največjo prednost pa oglašujejo t. i. »2K« 6-palčni zaslon z razmerjem 18:9. Oglaševalcem lahko pritrdim, dejansko je zaslon še največja prednost omenjenega mobilnika.

Kot že omenjeno, telefon temelji na 6-palčnem zaslonu z ločljivostjo 2160 x 1080 oziroma Full HD Plus in operacijskem sistemu Android 8.0 (Oreo). Zadnja stran je prevlečena z modro sijočo barvo, ki je sicer precej čedna, žal pa je na drug strani precej dovzetna za prstne odtise. Ampak očitno imajo pri Alcatelu to v mislih, saj je mobilniku serijsko dodana prozorna plastična zaščita, ki omejuje puščanje prstnih odtisov in mobilnik dodatno mehansko zaščiti. Obroba telefona je odeta v mat modro barvo v kateri mesto najdeta ubogljiva in dovolj izrazita stranska gumba za vklop/izklop oziroma uravnavanje glasnosti. na dnu pa se pričakovano nahaja reža za povezavo in polnjenje, ki sprejme mikro-USB priključek.

 

Če se poglobimo v tehnikalije potem v specifikacije Alcatela 3V navajajo MediaTekov MT8735A procesor, 2 GB delovnega spomina ter 16 GB vgrajenega spomina. Na zadnji strani se nahajata dve kameri z ločljivostjo 14 in 2 MP, družbo pa jima dela sistem za prepoznavanje prstnih odtisov. Slednji je za razliko od srednje zmogljive tehnologije obdelovanja podatkov razmeroma hiter in učinkovit, prav tako pa se s hitrostjo izkaže sistem za prepoznavanje obrazov. Zmogljivost procesorja je za povprečnega uporabnika sicer zadovoljiva, se pa ob prvi večji obremenitvi pokažejo težave in celotna zabava se prestavi v nižji, počasnejši ritem.

Vseeno je z Alcatelom 3V možno igrati nekatere sodobnejše 3D igre, ki pa imajo zaradi razmerja prikaza 16:9 povzročijo nekaj več črne obrobe kot smo je vajeni sicer. Kot solidno bi ocenil tudi kamero, ki ob dobrih zunanjih pogojih zajema solidne slike, vseeno pa nikakor ni primerljiva s precej dražjimi primerki na trgu. Kamera omogoča vklop/izklop obdelave HDR (visoko dinamično območje), ki sliko sicer zbistri, vendar jo tudi delno pobledi, kar vpliva na živahnost končnih izdelkov. Za boljše posnetke priporočam ročno nastavljanje parametrov zajemanja, saj je avtomatika malce okorna.

Morda se celotna ocena sliši kot graja, pa pravzaprav to ni. Večina uporabnikov bi bila z Alcatelom 3V povsem zadovoljna, za kaj več pa bo potrebno globje seči v žep. Testnež v prosti prodaji velja pod 200 evri, če vam angleščina ne dela težav pa se splača pobrskati po spletu, da bo nakup zares ugoden.

Ocena: 3,5/5

Tehnični podatki:
– Dimenzije: 162 x 76 x 8,1 mm
– Masa: 155 g
– 6-palčni IPS LCD zaslon z razmerjem 18:9 in ločljivostjo 2160×1080
– 2 GB delovnega spomina
– 16 GB vgrajenega spomina
– 4-jedrni procesor MediaTek MT8735A 1,45 GHz
– Zadnja kamera: 12MP (do to 16MP) + 2MP, bliskavica
– Prednja kamera: 5 MP (do 8 MP)
– Senzor za zaznavanje prstnih odtisov

Blaž Likovič

Človek, ki je življenje posvetil najrazličnejšim zobnikom. Strojnik po duši in profesiji. V drugem delovnem času oče. V tretjem delovnem času pa mož z neopisljivo strastjo do avtomobilov.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button