TehnikaTesti

A1 Alpha 20

VIDEO: Druga generacija A1 Alpha mobilnika se predstavlja.

Ponudba mobilnih telefonov lastne blagovne znamke, ki jih tehnološki giganti ustvarjajo za ponudnike mobilnih storitev, je nekaj podobnega kot živila, ki jih proizvajalci ustvarjajo oziroma pre-embalirajo za trgovce. Rezultat je morda nekoliko nižja kvaliteta (vendar ne nujno!) ter predvsem nižja cena. Nekaj podobnega se godi v svetu mobilne telefonije in na sončni strani Alp smo tako pri ponudniku A1, ki deluje pod okriljem skupine A1 Telekom Austria Group, dočakali mobilni telefon A1 Alpha – mobilni telefon, ki so ga tvorili pri kitajskem Alcatelu. Tokrat smo v goste sprejeli drugo generacijo A1 Alpha 20, katere osnovo so z mobilnikom Alcatel 3L (2020 – 5029Y) zopet prispevali pri Alcatelu. Druga generacija, ki je na voljo tudi v različici 20+ in jo sestavljajo zaposleni pri ZTE Corporation, je še nekoliko večja in zmogljivejša.

Premer zaslona A1 Alpha 20 meri 6,22 palca oziroma 15,8 centimetra, delovanje pa podpira HD+ resolucijo. Procesor z osmimi jedri črpa energijo iz baterije s kapaciteto 4.000 mAh, uporabniku pa je vse skupaj servirano preko operacijskega sistema Android 10. Mobilnik ima na hrbtni strani tri kamere (glavno, širokokotno in makro), vsi posnetki pa se shranjujejo na notranji pomnilnik s 128 GB prostora ali na uporabnikovo SD kartico.

Sama podoba je glede na prvo generacijo opazno napredovala. Zaslon se razprostira praktično preko celotne prve strani mobilnika, manj je robov in prehodi so lepše zasnovani. Sprednja kamera je svoje mesto našla na sredini, kar ob uporabi deluje bolj praktično od stransko orientiranih. Občutek v roki je soliden. Telefon deluje kompaktno, čeprav njegove vzdržljivosti ob padcu ne bi preizkušali. Pohvaliti je potrebno čitalnik prstnih odtisov na zadnji strani, ki je v času druženja venomer deloval brezhibno.

Dandanes je v svetu mobilnik telefonov tako, da so najboljši v prosti prodaji ovrednoteni med tisočakom in poldrugim »jurjem«, za srednjo kategorijo morate pripraviti nekaj stotakov, zato lahko za A1 Alpha 20 zapišemo le eno – budget segment. Po drugi strani bo držalo, da je za 95 odstotkov vseh uporabnikov tudi naš testnež preveč ali ravno prav zmogljiv. Nudi več kot spodobno obdelavo podatkov in zajema slike, ki je odveč le zapriseženim ljubiteljem fotografije. Slednji imajo tako ali tako v sosednji torbi pripravljen ‘profi’ fotoaparat. A1 Alpha 20 je v prosti prodaji na voljo že za 149 evrov. Smo omenili 3-letno garancijo, ki je v svetu mobilnih telefonov skoraj nemogoča obljuba? Pri A1 Alpha 20 tako dobite dober telefon s spodobno kamero za skromen vložek.

Tehnikalije:

– Dimenzije: 158,7 x 74,6 x 8,45 mm
– Masa: 165 g
– Procesor: 4x A53 2.0 GHz + 4x A53 1.5 GHz
– Notranji pomnilnik: 128 GB
– Delovni pomnilnik: 4 GB
– Zaslon: 6,22” (15,79 cm), ločljivost HD+
– Baterija: 4.000 mAh, pripravljenost do 461h, pogovora do 20h
– Foto & video: 48MP + 5MP + 2MP, sprednja kamera z 8MP; video 1080p@30fps

HVALIMO:
– Cena. Vsekakor odločilni faktor in tukaj močno v prid.
– Paket, ki vključuje zaščitni silikonski ovoj, slušalke in polnilno-povezljivostni kabel.
– Praktičnost. Dobre slike, dobri posnetki in zadovoljiva hitrost delovanja.
– Barvitost različic.
– Dodatno leto garancije. Dandanes veliko vredna reč.
GRAJAMO:
– Malce zahtevnejši uporabniki bodo hitro našli vrzeli v delovanju oziroma preizkušali svojo neučakanost med delovanjem kompleksnih aplikacij.

Blaž Likovič

Človek, ki je življenje posvetil najrazličnejšim zobnikom. Strojnik po duši in profesiji. V drugem delovnem času oče. V tretjem delovnem času pa mož z neopisljivo strastjo do avtomobilov.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button