IzletiNasveti in varnostProsti časV razmislek

Britanci zaradi cen ob počitniške izlete

Cene počivanja jeklenih konjičkov so tekom zadnjih let močno poskočile.

Kolegi iz britanskih uredništev beležijo zanimiv trend načrtovanja družinskega oddiha v prihajajočih velikonočnih dneh. Zaradi močno povišanih cen parkiranja se je namreč skoraj polovica vprašanih resno spraševali ali se bodo med prazniki odpravili od doma. Koliko so cene parkirišč zares narasle in kdo so vprašani, ki tako množično tehtajo o odhodu od doma ali praznovanju za domačim omizjem?

Statistika, ki temelji na več kot tisoč vprašanih, razkriva, da kar 48 odstotkov vprašanih resno razmišlja o razveljavitvi načrtovanih počitniških izletov. Tu se pojavi tudi generacijska vrzel, saj je takšnega mnenja kar 69 odstotkov vprašanih v starostni skupini med 18. in 34. letom, medtem ko delež v skupini med 45. in 54. letom znaša 43 odstotkov.

Pri tem je pomembno dejstvo, da dnevno parkiranje vozila na tleh Velike Britanije v povprečju znosi najmanj 23 evrov ali več. Vse je seveda odvisno od lokacije in njene priljubljenosti ter števila parkirnih mest. Celoten potek je lahko denarnici bolj prijazen v primeru predhodne rezervacije, kar zahteva nekaj več načrtovanja in brskanja po spletu.

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button