Gospodarska vozilaNovice

Zlobni brat dvojček: Hennessey VelociRaptor 600

Pobesneli Ford F-150 Raptor je tu!

Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo novi Fordov pickup F-150 Raptor zglasil v Teksasu pri tunerju Hennessey in se prelevil v zlobnega brata dvojčka. Ta trenutek si lahko ogledate spodaj …

 

Po razritem testnem območju pa so se gospodje zaprli v garažo in kmalu ponudili prvo možnost nadgradnje, imenovano VelociRaptor 600. Števka se seveda nanaša na konjenico prisilno polnjenega 3,5-litrskega V6 agregata, ki hkrati zmore še 843 Nm navora. Pribitek 150 »konjičev« moči poskrbi, da se ne ravno vitek štirikolesnik do kilometrske stotice požene v odličnih 4,2 sekunde! Omenjena nadgradnja zaobjema optimizirano krmiljenje motorja in nekaj manjših sprememb na hladilnem sistemu – več zmore, več zajame … Glede na popularnost minulih dveh generacij, so pri Hennesseyu prepričani, da bo tudi tretja njihov najbolje prodajan modificiran izdelek.

Poleg nadgradnje v zmogljivosti lahko kupci izbirajo tudi med kozmetičnimi dodatki, kot so recimo različna platišča in pnevmatike, dodatna LED svetila in raznovrstni emblemi, v primeru čestega prečkanja neutrjenih vozišč pa si lahko omislite tudi višje podvozje. Skratka, v Teksasu imajo rešitev za praktično vsako vašo idejo, ki se pri osnovnem Hennessey VelociRaptorju 600 prične z odvečnimi 86 dolarskimi tisočaki na vašem računu (74.000 evrov in nekaj drobiža).

Blaž Likovič
foto: Hennessey

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button