E-MobilnostNa kolesihNoviceZanimivosti

Z EasyParkom do preprostega upravljanja parkiranja in polnjenja električnih vozil

V novem letu na polnilnicah Elektro Ljubljana.

Z odločitvijo za električni avtomobil stopimo na pot do okolju prijaznega osebnega transporta, kar obenem pomeni spremembo že utečenih navad. Teh pa se je pogosto najtežje znebiti. Avtomobil z atmosferskim motorjem zapeljemo na bencinsko črpalko pogosto šele takrat, ko je posoda za gorivo skoraj prazna, medtem ko baterijo polnimo ob vsaki priložnosti. Nešteto jih je, saj avtomobili večino časa nekje čakajo. Na parkirišču blizu delovnega mesta, pred trgovskimi središči ali v mestu, ko se odpravimo po opravkih ali na sprehod po mestnih ulicah.

Vse to so priložnosti, ko je najbolje poiskati najbližjo polnilnico in priklopiti vozilo. Žal polnilna infrastruktura še ni na ravni, ko bi dejali, da je silno preprosta za uporabo. Vsak od ponudnikov ima svoj način plačevanja, svojo aplikacijo in svoje pogoje uporabe, ki vsaj delno omejijo preprostost uporabe in svobodo izbire. Ker nas obenem obremenjuje, da imamo na telefonu občutno preveč aplikacij, je toliko boljša novica, da ima skupina EasyPark v svoji aplikaciji tudi pri nas funkcijo plačevanja polnjenja električnega vozila.

Zakaj bi imeli dve aplikaciji, eno za plačevanje parkiranja in drugo za polnjenje električnega vozila, če imamo lahko eno samo? Najbolj razširjena mobilna aplikacija na svetu EasyPark ponuja preprost in obenem učinkovit način za upravljanje parkiranja in polnjenja. Po izredno hitro registraciji se na zaslonu prikaže zemljevid z vrisanimi polnilnimi postajami, med katerimi potem izberete najbližjo ali kako drugače najbolj primerno. Ko polnjenje poteka, v aplikaciji spremljamo trenutno stanje, po želji ustavimo ali podaljšamo sejo in na koncu poravnamo znesek prejete električne energije. Preprostejše ne bi moglo biti, predvsem pa je prednost aplikacije EasyPark v tem, da nudi celovito zbirko funkcij, ki jih v sodobnem življenju pogosto potrebujemo.

Sistem skupine EasyPark se brezhibno integrira z vsemi polnilnimi postajami, ter odpravlja potrebo po okornih plačilnih mehanizmih in uporabo več različnih aplikacij. Vse to poteka v aplikaciji EasyPark z do uporabnika prijaznim uporabniškim vmesnikom, ki dovoli plačevanja z želenim načinom, medtem ko se transakcije samodejno beležijo in obdelujejo v inteligentnem in varnem oblaku EasyPark (EPIC).

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button