NoviceZanimivosti

Xbox in Porsche predstavljata unikatno serijo igralnih konzol

Porschejevo 75. obletnico bodo obeležili tudi v igričarskem svetu.

Priljubljena dirkaška franšiza Forza, razvita s strani Xboxa, je imela ključno vlogo pri zapolnjevanju vrzeli med igrami in dirkaškim svetom. Kultne poslikave so postale sestavni del dirkaške zgodovine, čemur se bodo s poklonili z unikatno kolekcijo konzol in brezžičnih kontrolorjev ob 75. obletnici Stuttgartske znamke.

Šest zanimivih poslikav se poklanja Porscheju 911 GT1, zmagovalcu dirke v Le Mansu leta 1998, modelu Hippie v kombinaciji modre in zelene, znamenitem roza pujsu (Pink Pig), Porscheju Salzburg, zaslužnem za prvo skupno zmago v Le Mansu, Racing Edition spominja na model oklican Moby Dick zaradi podaljšanega zadka, zadnja pa je aktualna jubilejna poslikava na dirkalniku 963, ki združuje vse legendarne barve.

Za povečanje baze oboževalcev znamke Porsche so vsekakor močno zaslužne igre, saj so se številni ljubitelji prav tam prvič spoznali z njihovimi avtomobili. Ker želijo ostati aktualni tako med sedanjimi kot novimi generacijami privržencev, je tovrstno sodelovanje precej navdušujoče, hkrati želijo igralce spodbuditi k sanjam v virtualnem svetu in resničnosti. Po več kot 30 tisoč različnih zmagah v motošportu izbira samo šestih poslikav ni bila enostavna, vendar so brez dvoma izbrali nekatere najbolj ikonične. Nagradne igre se lahko udeležijo oboževalci iz Združenih držav Amerike, Združenega kraljestva in Nemčije, vsaka podarjena igralna konzola pa bo opremljena z ustreznim videoposnetkom, objavljenim na družbenih omrežjih Porscheja ter Xboxa.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button