E-MobilnostNa kolesihNovicePočitniška vozilaProsti časZanimivosti

Winnebago e-RV: Koncept električnega doma na kolesih

Winnebago Industries predstavlja prvi koncept električnega avtodoma.

Ljubitelji potovanj z avtodomi in električni navdušenci pozor! Winnebago Industries, priznani izdelovalec odličnih domov na kolesih, predstavlja fotografije prvega brezemisijskega avtodoma. Koncept e-RV je prvi avtodom svoje vrste, predstavljen s strani glavnega igralca kategorije rekreativnih vozil.

Pri razvoju napovednika nove dobe kamperjev jim je pomagal oddelek Advanced Technology Group, za osnovo pa so si izbrali največji Ford Transit kombi. Ne gre za prihajajočega Fordovega originalnega E-Transita, temveč za klasičnega Transita z vgradnjo Winnebagovega električnega sklopa, ki žene vse od pogona do bivalnega prostora.

Pod okovjem se skriva zajetna 86 kWh baterija, dovolj zmogljiva za 200 kilometrov realnega dometa z enim polnjenjem. Konceptni e-RV vas tako žal ne bo popeljal v neznano divjino, vendar po raziskavah podjetja ustreza zahtevam večine kupcev potovalnikov.

Winnebago nas zaenkrat še ne razvaja z vpogledom v notranjost novega e-RV, a obljubljajo, da bomo znotraj našli tla in stene iz obnovljivih materialov, polno opremljeno kuhinjo z vsemi obveznimi napravami, prostorno kopalnico s tušem ter brezžični internet, za maksimalen užitek na dopustovanjih. Načrti serijske proizvodnje ostajajo oviti v misterijo, vendar se nadejamo, da bodo takšni avtodomi kmalu postali nov standard.

Žiga Kolman
foto: Winnebago Industries

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button