E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

VW ID.Buzz: odlični sopotnik v digitalizirani dobi

Kaj vse digitalnega mini električni kombi nudi?

Pri Volkswagnu se te dni mudijo po različnih državah, kjer v okviru potujoče karavane “Volkswagen Driving Experience” premierno predstavljajo tudi predserijsko izvedenko mini kombiniranega vozila ID.Buzz. O električnem dostavniku, ki kupce lovi s pridihom retro oblike, smo prelili že precej digitalnega črnila. Vseeno smo tokrat pokukali v ID.Buzzova nedrja – z enim ciljem, in sicer pripraviti spisek digitalnih dobrot, ki jih bo s seboj pripeljal.

Začnimo pri USB priključkih. Teh bo do največ osem, saj bo ID.Buzz lahko služil kot mobilna dnevna soba ali pisarna. Odvisno od količine dela in razpoloženja torej. Serijsko so predvideni trije USB-C priključki, ki bodo napajali vse sodobnejše mobilne napravice, in dve od teh bosta na voljo tudi kot vhod v Buzzov multimedijski sistem. Skoraj vsi USB priključki bodo opremljeni s tehnologijo Power Delivery, ki zagotovi do 45 W moči za hitro polnjenje naprav.

Nadaljujemo z digitalnimi zasloni. Voznikov bo meril 5,3-palca, katerega funkcije se bodo upravljale preko multifunkcijskega volana, medtem ko bo osrednji multimedijski meril 10 ali 12 palcev. Odvisno od stopnje opreme oziroma doplačila za navigacijski Discover Pro sistem. Pod osrednjim ekranom se nahajata dve digitalni plošči za upravljanje glasnosti audio sistema in nastavitev klimatizacije.

ID.Buzz bo opremljen tudi z glasovnim sistemom Hello ID., ki bo namenjen upravljanju tudi splošnih funkcij vozila, medtem ko je glasovno upravljanje telefona že skoraj stalnica v bolje založenih vozilih. Sledi svetlobni sistem ID.Light, ki so ga Volkswagnovci predstavili že pred letom dni ob prihodu ID.4. Gre za komuniciranje preko svetlobnih znakov, ki so najbolje prikazani v spodnjem demonstracijskem videu.

ID.Buzz bo pričakovano poskrbel tudi za dobro povezavo potnikov s spletom, preslikavo mobilnih aplikacij na lasten multimedijski sistem in podobno. Kljub silni digitalizaciji Nemci niso pozabili na priročnost svojega mini dostavnika in ga opremili tudi z nekaj priročnimi rešitvami kot so serijsko dodano strgalo za led, odpirač steklenic ter dva namenska predala z volumnom 1,4 oziroma pet litrov. Smo prtljažni prostor s serijskimi 1.121 litri že omenili? Prostora bo namreč več kot dovolj tudi za zahteve ljubitelje volumna. Več ob uradnem prihodu v slovenske salone …

Blaž Likovič
foto: VW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button