NovicePredstavitve

Volkswagen Touareg (2023)

Volkswagen predstavlja novega Touarega, ki mu je namenil obsežno medživljenjsko posodobitev, tudi na slovenskih cestah.

Volkswagen je obsežno prenovil tretjo generacijo Touarega, ki uvaja številne novosti in inovacije, s katerimi se bo ponovno zasidral na mesto zastavonoše nemške znamke. Osvežitev je prinesla oblikovne popravke, izboljšano digitalno izkušnjo in boljšo vozno dinamiko. Kupci bodo lahko izbirali med petimi pogonskimi sklopi, vrh ponudbe bo ponovno zastopal zmogljivi Touareg R eHybrid.

Pomlajenega Touarega bomo od prejšnjega ločili po različnih oblikovnih popravkih, kot so ostrejše poteze odbijačev, spremenjenem svetlobnem podpisu sprednjih žarometov, novem logotipu, zadaj pa najbolj izstopa nova vzdolžna osvetlitev združena z osvetljenim logotipom, ki bo prvič na voljo na nemškem trgu. Spremembe so v notranjosti manj opazne kot zunaj, predvsem je prenova poskrbela za izboljšano digitalno okolje, katerega sestavljata digitalni kokpit in zajeten Discover Pro Max osrednji zaslon na dotik. Standardna oprema vključuje izboljšanega glasovnega asistenta in USB-C polnilne priklope z močjo 45 W, za več udobja pa bodo poskrbeli mehkejši materiali sredinske konzole. Med najbolj presenetljivo novost Volkswagen prišteva izboljšana LED matrična žarometa z 38 tisoč interaktivnimi diodami, ki na vozno površino projicirajo svetlobno preprogo.

Veliko pozornosti so inženirji posvetili povečanju udobja vožnje s preurejenim vzmetenjem, ki sodeluje z novim standardnim senzorjem obremenitve strehe, s pomočjo katerega sistemi nadzora lažje uravnavajo stabilnost. Vzmetenje po želji voznika omogoča tudi več športnosti, z zmanjšanim neželenim nagibanjem v zavojih, k čemur pripomore tudi štirikolesni krmiljenje. Za manj stresno potovanje bodo zaslužni napredni vozni in varnostni pripomočki, kot so Travel Assist z nadzorom do najvišje hitrosti, parkirni asistent z možnostjo daljinskega upravljanja, pripomoček za vleko prikolice in nočni vid.

Paleta motorjev bo v Sloveniji vključevala dva poznana pogona, in sicer 3-litrskega TDI-ja z 210 kW in priključnega hibrida R z 250 kW moči. Oba bosta povezana z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in stalnim 4Motion štirikolesnim pogonom. Poleg zmogljivega pogona se baha s športnimi okrepitvami, kot so večje zavore z modro obarvanimi čeljustmi, 20-palčna platišča, različnimi R logotipi, unikatnimi karoserijskimi barvami in bogato serijsko opremo.

Prenovljeni Volkswagen Touareg svojo prodajno pot začenja z današnjim dnem, cene pa se bodo pričele pri 74.631 evrih, medtem ko boste morali za raličico R odšteti najmanj 102.290 evrov.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button