NovicePredstavitve

Volkswagen Polo (2021)

Prenovo Pola je navdahnil novi Golf

Volkswagen je pripravil prenovo šeste generacije Pola, z več sodobnejše tehnologije in oblikovanjem v slogu večjega Golfa 8. Za razliko od večine faceliftov je Polo od svojega predhodnika občutno spremenjen, tako pri zunanjem oblikovanju kot pri prestrukturirani opremi. Osveženi Polo bo prodajno bitko nadaljeval na 45-letni slavi sterejših bratov, ki so v tem času našli 18 milijonov lastnikov, medtem ko je obljubljena strupena različica GTI napovedana za pričetek leta 2022.

Čeprav je osnovna silhueta avtomobila enaka tisti iz leta 2017, po novem izstopa s kompletno preoblikovanim obrazom, novim odbijačem, novima LED žarometoma, prvič na voljo v matrični tehnologiji in obvezno dnevno osvetlitvijo vzdolž maske. Res je, da najbolj moderno izgleda prav v športni R-Line obleki, medtem ko so ostale nekoliko bolj umirjene. Na zadku lahko opazimo tudi spremenjen odbijač, nove luči z aktualnim svetlobnim zapisom in dva vizualna zaključka izpuha pri R-Line. Zunanjost bodo po pričakovanju dopolnila nova oblikovanja platišč in prenovljena paleta karoserijskih barv.

V notranjosti je najbolj opazna noviteta nov volan, pohvalno s fizičnimi gumbi in ne drsnimi kot pri Golfu, je pa fizično upravljanje izgubila nadzorna enota klimatske naprave. Nad njo se nahaja informacijski sistem z novo programsko opremo, vstopni model prejme 6,5-plačno enoto, opcijska ostajata 8-palčna in prvič do sedaj 9,2-palčna. Obe sta obogateni s Volkswagnovo We Connect storitvijo in brezžično povezavo z Apple CarPlay ter Android Auto.

Polo ob prenovi prejema funkcijo Travel Assist, delno avtonomen sistem vožnje poznan iz najnovejšega Golfa in Passata. Pri malčku so sistem poimenovali IQ Drive Travel Assist, prevzame pa lahko celoten nadzor vozila, krmiljenje, pospeševanje, zaviranje, vse do popolne zaustavitve pri modelu s samodejnim menjalnikom ali do hitrosti 30 km/h pri tistih z ročnim.

Če se obrnemo še na motorno paleto, le-ta bo sprva precej preprosta, zastopa jo praktično enak litrski trivaljni bencinar v različnih konfiguracijah. Turbinsko podprta TSI zmoreta 95 ali 110 KM. Šibkejša različica bo na voljo, ali s 5-stopenjskim ali samodejnim menjalnikom, medtem ko je zmogljivejši na voljo le s 7-stopenjskim DSG menjalnikom. Cene se bodo pričele pri 15.763 evrih, kolikor bo potrebno odšteti za osnovnega bencinca in stopnjo opreme Entry. Polo s samodejnim DSG-menjalnikom bo na voljo od 17.884 evrov, a bo obenem tudi s stopnjo višjo opremo.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button