E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Volkswagen ID.Buzz tudi kot poltovornjak?

Volkswagen je patentiral pickup različico električnega ID.Buzz.

Letos je Volkswagen navdušil s prihodom električnega ID.Buzz, nekakšne sodobne reinkarnacije klasičnega Bullija, ki bo na voljo kot dostavnik ali družinski kombi z največ sedmimi sedeži. Kmalu bi lahko nemški gigant prestavil še tretjo različico retro navdahnjenega električnega kombija, v obliki praktičnega poltovornjaka, na kar namiguje fotografija preoblikovanega ID.Buzz.

Volkswagen je pred kratkim vložil patent za izdelavo pickup izvedenke električnega ID.Buzz, ki bi lahko izgledal podobno kot na zgornji fotografiji. Zaenkrat več podrobnosti ni znanih, a nedavno so predstavili novo drugo generacijo poltovornjaka Amarok, katerega cenovna umestitev bi lahko bila v enakem območju kot pickup ID.Buzz. Namreč Volkswagen ne načrtuje hibridnega ali električnega pogona pri Amaroku, tako bi ID.Buzz poltovornjak predstavljal povsem električno alternativo.

Kar se tiče pogonskega sklopa, lahko pričakujemo uporabo enake 82 kWh baterije, ki dovaja energijo zadaj nameščenem elektromotorju s 150 kW (204 KM). V prihodnje obljubljajo zmogljivejšo GTX verzijo s štirikolesnim pogonom, kar bo odlična popotnica v primeru razvoja privzdignjenega terenskega ID.Buzz. Standarden Buzz lahko z enim polnjenjem prevozi do 419 kilometrov, kar bo z zmanjšano aerodinamiko odprtega nakladalnega prostora nekoliko zmanjšano.

Pri Volkswagnu malokrat posegajo po segmentu poltovornjakov, vendar je bil originalni Bulli Type 2 na voljo tudi v takšni obliki z nakladalno površino z enojno ali dvojno kabino, kakršno prikazuje patentna fotografija modernega modela.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button