NovicePočitniška vozilaProsti časZanimivosti

Vodni skuter z mogočnim V8 motorjem

Vgradnja osemvaljnih motorjev ne pozna meja.

Ste kdaj uživali za krilom poskočnega vodnega skuterja in premišljevali o pomanjkanju zmogljivosti? Mislimo, da takšnih ljudi ni veliko, če pa se najdete med njimi, potem iz ZDA prihaja novica o norem vodnem skuterju z V8 motorjem.

Prav ste prebrali, ameriško podjetje Strand Craft, sicer pod vodstvom norveškega izdelovalca plovil Kurta Stranda, predstavlja neverjetno kreacijo katere koncept je težko razumeti. Namreč lotili so se izdelave »jet-skija«, ki ga poganja kompresorsko podprt 6,2-litrski V8 motor, najverjetneje sposojen pri GM-u. Zmogljivost zaenkrat ostaja neznanka, a brez dvoma gre pričakovati vrtoglave številke, saj s takšnim pogonskim sklopom ne gre pričakovati manj kot 500 konjskih moči.

Vodni skuter z imenom V8 Daytona GT bo sicer med večjimi svojega segmenta, v dolžino bo meril blizu petih metrov in 1,5 metra v širino. Velikosti in mogočnem motorju bo primerna masa zajetnih 567 kilogramov. Ne bo ravno agilen skuter za trike, bo pa ponujal veliko udobja, saj je opremljen z ogromnim 15-palčnim zaslonom na dotik, premijskim ozvočenjem in hladilnim prostorom pod sedežem. Kupci bodo lahko svojega obogatili z veliko karbonskih vlaken ali dragega lesa, na voljo bosta celo podvodna kamera in udoben ublažen sedež.

Žiga Kolman
foto: Strand Craft

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button