NoviceNoviceTehnikaZanimivosti

Virtualno avto-moto dirkanje je v škripcih

Ustanovitelj GT akademije poziva k oživitvi elektronskih tekmovanj.

Darren Cox, ustanovitelj virtualne tekmovalne akademije GT Acadamy, poziva k pokoronski oživitvi tega e-športa, ki je med epidemijo beležil neverjetno zanimanje. Takrat so se vsled zdravstvenega stanja oziroma lockdowna vsa tekmovanja zastala, zato smo adrenalinski navdušenci svoje čakre sproščali preko virtualnih tekmovanj. Takrat so tovrstne spletne platforme (kot tudi preostale) beležile neverjeten razcvet.

Nenadoma so se največja nekdanja in aktualna imena motošporta znašla za svojimi računalniki in se borila za najvišja mesta tudi v virtualnem svetu. Prav preko virtualnega tekmovanja pod taktirko GT Acadamy so se med seboj pomerili tako realni dirkači kot zgolj tisti z odlikami pri vožnji v domačem naslonjaču. Vse skupaj je nato po odpravi omejitev ovenelo, saj so realni dirkači pričeli s svojim delom na dejanskih asfaltiranih stezah, kjer sta prisotna vonj po zažganih gumah in bencinskih hlapih.

Kaj bo prinesla prihodnost bo znano prav kmalu, saj je organizatorjem virtualnih tekmovanj še vedno uspelo zadržati dve do tri prvenstvi znotraj posameznega virtualnega segmenta, pri čemer ne gre zanemariti niti denarnih nagrad v primeru najvišjih uvrstitev.

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button