Nasveti in varnostNoviceV razmislekZanimivosti

Vaš avtomobil vas naredi še bolj privlačne

Vsaj tako meni 12 odstotkov vprašanih.

Zanimivo raziskavo so izvedli pri eni izmed večjih avtomobilističnih znamk v Evropi, kjer so vprašanim zastavili nekaj zanimivih in morda nevsakdanjih vprašanj. Začnimo z nedavnim valentinovim, saj je kar vsak osmi anketiranec (12 %) odvrnil, da lahko vozilo naredi osebo privlačnejšo. Daleč najvišji odstotek je dosegla starostna skupina milenijcev, kjer je tako odvrnilo kar 20 odstotkov. Očitno ljubezen ni slepa ko pride do izbire vozila in to prav pri generaciji, ki naj bi ji sodoben življenjski slog brez vozila pomenil več kot vsem starejšim skupinam.

Zanimiv je bil tudi odgovor glede odnosa vprašanih do njihovega jeklenega konjička, saj jih je kar 11 odstotkov odvrnilo, da so v svoj avtomobil preprosto zaljubljeni. Seveda pa ni vedno vse tako zelo romantično. Ko se vprašani odpravijo v nakup svežega štirikolesnika jih najbolj pogosto od nakupa odvrnejo slab ambientalni vonj (48 %), neurejen ambient (41 %), pomanjkanje prostora (38 %), karoserijska barva (28 %) ter pomanjkanje boljše in sodobnejše opreme (27 %).

Ko beseda nanese na novo vozilo, pa jih je kar 40 odstotkov odvrnilo, da bi izbrali ali električni ali hibridni pogon. Delež ne preseneča, saj so najvišje uvrščeni atributi novega vozila njegov ogljični odtis (10 %), prostoren prtljažnik (10 %) in prostorna kabina (10 %). In kaj je glavni razlog za nakup novega vozila? Prehod na elektriko, ki se je uvrstil višje od vzrokov kot so rojstvo otroka, selitev ali recimo želje po zmogljivejšem pogonu.

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button