Gospodarska vozilaNovice

Toyotin dostopni poltovornjak za množice

Hilux Champ na izbranih trgih že za 11 tisočakov.

Toyota in njena Tajska podružnica sta na letošnjem japonskem sejmu mobilnosti predstavili nov dostopen poltovornjak IMV 0, ki je del istoimenske serije. Modelna serija IMV je nastala v sodelovanju z lokalnimi inženirji pod vodstvom Akio Toyode, in je znana po svojem prispevku k azijskemu gospodarstvu, saj je od leta 2004 nastopila v več kot 180 državah.

Tovrstna vozila so na Tajskem priljubljena med lokalnimi prebivalci, saj je bilo na domačem trgu prodanih več kot 2,7 milijona enot, izvoženih pa preko 4 milijone enot. Kot odgovor na razvijajoče se potrebe kupcev in spreminjajoče se življenjske sloge, se je Toyota odločila ustvariti cenovno dostopen in na kupce osredotočen poltovornjak IMV. Po temeljiti raziskavi življenjskih slogov kupcev so razvoj modela IMV 0 prepustili domačim inženirjem, ki najbolje poznajo lokalno prebivalstvo.

Hilux Champ, ki je del serije IMV 0, ponuja možnost prilagajanja različnim poslovnim in osebnim potrebam. Ponuja osem modelov, različice s kratko in dolgo medosno razdaljo ter tri vrste motorjev – 2-litrski bencinski, 2,7-litrski bencinski in 2,4-litrski dizelski. Tovorni prostor je zasnovan z luknjami za vijake za enostavno pritrditev prilagojene dodatne opreme. Toyotina tajska proizvodna enota Samrong bo ponudila informacije o več kot 100 proizvajalcih dodatne opreme za izdelovo prilagojeno po potrebah strank.

Cene Toyote Hilux Champ se gibljejo od 459 tisoč (11.945 evrov) do 577 tisoč bahtov (15.015 evrov). Toyota in TMT želita prispevati k razvoju avtomobilske industrije na Tajskem in spodbujati družbo mobilnosti, ki vsem omogoča svobodno gibanje. Poleg tega bo Toyota sodelovala na vztrajnostni dirki Idemitsu Super Endurance Race, da bi z avtomobilskim športom podprla prizadevanja za ogljično nevtralnost azijske regije.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button