Gospodarska vozilaNovice

Toyota Hilux GR Sport

Širša koloteka, izboljšano vzmetenje, krmiljenje, stabilnost in zmogljivejše zavore ustvarjajo najboljšega Hiluxa do zdaj.

Legendarni poltovornjak znamke Toyota v novi različici Hilux GR Sport ima še izboljšane zmogljivosti, udobje in videz. Različica z dvojno kabino ponuja učinkovito mešanico izboljšanega krmiljenja in stabilnosti. Ponaša se z nosilnostjo 1000 kg, vlečno zmogljivostjo 3500 kg in mogočnim videzom, s katerimi izstopa iz množice.

Kot razkriva že njegovo ime, je Hilux GR Sport Wide Tread na obeh oseh zasnovan z razširjenima kolotekoma – sprednja os je širša za 140 mm, zadnja pa za 155 mm. To omogoča izboljšano vožnjo v neugodnih vremenskih ali cestnih razmerah, posledično je vozilo bolj stabilno in se manj nagiba.

Številne izboljšave in optimizacije ustvarjajo zanesljivo vožnjo, bolj učinkovito vzmetenje in zavore ter nižjo stopnjo hrupa in vibracij. Novo različico poganja preizkušen 2,8-litrski motor, ki je bil predstavljen že leta 2020. Agregat, ki je usklajen s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, zmore 204 KM (150 kW) in 500 Nm navora.

Vozniki bodo lahko svojo željo po pustolovščinah in raziskovanju potešili že marca 2023, ko bo Hilux GR SPORT Wide Tread na voljo v prodajnih salonih na izbranih trgih (Izrael, Ukrajina in Kavkaz).

Rudi Leskovec
foto: Toyota

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button