E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Spoznajte novega Forda E-Tourneo Courier

VIDEO: Konec umikov, Ford v Evropo z novimi električnimi modeli.

Po nekaj žalostnih vesteh, ki spremljajo umik priljubljenih Fordovih modelov Fiesta, focus in Ecosport, so nas prijetno presenetili z napovedjo povsem novega električnega modela E-Tourneo Courier. Ta prihaja v podobi kompaktnega mestnega terenca, ki je praktično in prostorsko naravnan.

Pri modrem ovalu poudarjajo igrivo plat vozila z lahko dostopnim prtljažnim prostorom in nasploh velikodušno odmerjenim volumnom. Ambient bo prežet s sodobno digitalno tehnologijo, ki bo pisana na kožo Evropejcem. Vozilo namreč združuje lastnosti sodobnih kupcev, ki so tako športno aktivni kot napredni uporabniki tablic in mobilnikov, medtem ko kompaktne mere vozila odražajo v lahkotni mestni rabi.

 

Novi E-Tourneo Courier je tako polnokrvni član Fordove družinske serije Tourneo in temelji na osnovi kompaktnega SUV modela Puma. Sprva bo na voljo tudi s klasičnim bencinskim pogonom, torej kot Tourneo Courier in bo predstavljal Fordov vstopni model na Starem kontinentu.

Ford Transit Courier, ki je poimensko združeval tako potniško kot gospodarsko različico, se je pred kratkim preimenoval v Tourneo Connect in temelji na osnovi VW Caddyja, kot plod sodelovanja med Fordom in Volkswagnom. Da ne bi nastala vrzel v segmentu majhnih dostavnikov, je Ford pripravil gospodarsko različico Tournea Courier, ki se bo imenovala Transit Courier in bo prav tako na voljo kot popolnoma električni model. Torej, Tourneo za družinsko oziroma potniško rabo ter Transit za gospodarsko – električno ali klasično gnan.

Blaž Likovič
foto: Ford

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button