E-MobilnostNa vodiNoviceZanimivosti

Se BMW podaja na valove?

V Cannesu se je pojavila bavarski električno čoln »The Icon«.

Da v bavarski prestolnici nastajajo ena izmed naj premijskih vozil nekako vemo. Svoje najbolj prestižne izdelke namreč uspešno tržijo tudi v svetu najbolj premožnih, tokrat pa so pri BMW-ju stopili še korak dlje. Pravzaprav korak nad vodo, kjer jih je ujelo ameriško ladjarsko podjetje Tyde. Dotični firmi sta namreč združili moči pri električnih pogonih in na filmski festival v Cannesu poslali svoj plod sodelovanja – čoln z električnim pogonom in imenom The Icon.

V čoln so namestili šest baterijskih modulov iz električnega modela BMW i3 in mu namestili dva e-motorja z močjo 100 kW, kar plovilu omogoča potovanje z največ 30 vozli (55,6 km/h) in vse do 50 navtičnih milj avtonomije (slabih 93 kilometrov). Do teh številk so prišli z namestitvijo folije okoli palube, ki menda izkoristek pogona poveča ta kar 80 odstotkov. Čoln ima v zadnjem delu palubo široko kar 4,5 metra, kar omogoča izdelavo precej prostorne kabine v obliki ležernega salona.

Da ima prste vmes tudi BMW se opazi po bavarskem iDrive slogu upravljanja s kar 32-palčnim osrednjim zaslonom v 6k resoluciji. Saj ne vemo kaj je bolje, se voziti naokoli ali si na tem zaslonu ogledati kak vrhunski film …

Blaž Likovič
foto: BMW

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button