Gospodarska vozilaNovicePredstavitve

Renault Trucks z novimi T, T High, C in K

Renault Trucks leta 2021 nadgrajuje svojo ponudbo T, T High, C in K, kar prinaša velike izboljšave na področju udobja pri vožnji, udobja v vozilu, varnosti in produktivnosti. Po popolni prenovi proizvajalčevih linij leta 2013, je to najpomembnejši razvoj tovornih vozil.

Leta 2021 Renault Trucks spreminja zunanjo zasnovo svojih vozil z bolj drznimi potezami, zlasti glede žarometov, ki so bili pomanjšani, da bi povečali barvno površino spodnjega dela karoserije. Nova satasta rešetka dopolnjuje modernejši in elegantnejši videz Renault Trucks 2021. Vozila so opremljena z novim triosnim nastavljivim volanskim drogom. To voznikom omogoča, da si prilagodijo vozniški položaj, ki jim najbolj ustreza glede na morfologijo, zahteve misije ali osebne želje. Prilagoditev je možna z enim samim nožnim gumbom za nastavitev položaja in nagiba volana. Nastavitev z obema rokama na volanu in takojšnje zaklepanje zagotavljata natančnost in varnost. Poleg tega je novost tudi gumb za zagon – start.

Novi modularni sedeži

Voznik za volanom preživi povprečno devet ur na dan. Pomembno je, da sedeži ostanejo udobni skozi celotno življenjsko dobo vozila in so primerni za vsakega voznika. Renault Trucks je preoblikoval svojo ponudbo sedežev in ponuja modularno rešitev za popolno prilagodljivost glede nastavitev, izbire kombinacij in možnosti. Proizvajalec je zasnoval vzdržljivejši tekstil, ki je sposoben prenesti številne vsakodnevne vzpone v kabino in iz nje. Kot opcija je na voljo tudi usnjena različica. Pri novih različicah Renault Trucks T, T High, C in K iz leta 2021 ponuja tudi številne rešitve za shranjevanje. Dodal je držalo za tablični računalnik in pametni telefon, nameščeno na doseg voznika, ki hkrati omogoča dostop do več naprav in jih polni prek dveh vtičnic USB-C. Dodan je tudi nov predal za shranjevanje dokumentov A4. Na sovoznikovi strani imajo vozila dva prostora za shranjevanje s skupno prostornino 7 litrov (vključno z 2-litrskim hladilnikom).

Prenovljen prostor za spanje

Za dobro počutje voznika in večjo življenjsko dobo opreme je Renault Trucks povečal debelino vzmetnice pograda “Serenity” za 13 odstotkov, podvojil število vzmeti ter zagotovil optimalno podporo zaradi boljše razporeditve telesne teže. Kot možnost lahko dodate pralno blazino iz spominske pene. Vzmetnica je ločena od podstavka, kar omogoča uporabo rjuh po meri. Za večje udobje sta na pograd dodani tudi dve vtičnici USB-C, da olajšata polnjenje elektronskih naprav, hkrati pa sta vozniku med počitkom pri roki. Renault Trucks je poskrbel za kakovostnejše ozvočenje v kabini in se povezal s francoskim proizvajalcem Focal za dobavo hi-fi opreme in zvočnikov.

Povečana varnost za voznike, njihove tovore in udeležence v prometu

Novi Renault Trucks T, T High in C so serijsko opremljeni z LED lučmi. Ker so bližje naravni svetlobi, LED luči voznikom omogočajo boljše dojemanje kontrastov in barv. Dodatne LED luči so nameščene tudi na notranji strani vrat, da osvetlijo prag za večjo varnost voznika ob nočnem vstopu in izstopu iz vozila. Za optimalno varnost voznikov, njihovega tovora in udeležencev v prometu so na voljo tudi številne rešitve, vključno z mehansko protivlomno napravo (varnostno zaklepanje vrat), kamerami in senzorji prisotnosti ter dodatno zasteklenimi vrati, ki zagotavljajo odlično vidljivost pešcev in kolesarjev. Pomembna novost je uporaba zasilne parkirne zavore. Ta s samodejnim aktiviranjem in zaustavitvijo tovornjaka zmanjša tveganje za nepričakovano premikanje vozila, ko voznik zapusti kabino.

Zmanjšana poraba goriva in optimizirano vzdrževanje

V prvi vrsti je izboljšana aerodinamika kabine okoli prednje maske. Dodani so podaljški kolesnih lokov za izboljšanje pretoka zraka. Drugič, vozila so opremljena z novo tehnologijo za nadaljnje zmanjšanje porabe goriva. Sem spadata nova različica satelitsko podprtega tempomata Optivision in optimiziran sistem tempomata z dvema izbirnima načinoma vožnje. ‘Eco on’ je privzeti način in optimizira porabo goriva s prilagajanjem pospeševanja, prestavljanja, tempomatom in pojemkom, medtem ko “Eco off” voznikom omogoča, da spremenijo način vožnje. Kazalnik voznikom v realnem času prikazuje informacije o njihovem načinu vožnje; večje kot je število listkov, bolj varčna je vožnja.

Nova funkcija “Pulse and Glide” dodatno izboljša porabo goriva z ohranjanjem hitrosti vozila okoli nastavljene vrednosti tempomata (+/- 2 km / h). Poleg tega so nova vozila Renault Trucks T in T High serijsko opremljena s pnevmatikami razreda A, ki so z vidika varčnosti z gorivom najbolj učinkovite na trgu. Odvisno od uporabe in prevoženih kilometrov se lahko intervali menjave olja za vozila, opremljena s 13-litrskimi motorji Euro VI, podaljšajo na 150.000 km ali 18 mesecev. To prispeva k nižjim pogodbenim stroškom vzdrževanja (dela in delov), optimizaciji urnikov vzdrževanja z manj servisnimi postanki in k dodatnim prihrankom goriva.

Rudi Leskovec
foto: Renault Trucks

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button