E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Renaultov uspešni dostavnik gre na elektriko

Trafic Van E-Tech Electric predstavlja ekološko alternativo modelom s klasičnimi motorji.

Renault širi svojo ponudbo električnih odstavnih vozil z novim Traficom Van E-Tech Electric, ki v svet lahkih gospodarskih vozil prinaša okolju prijaznejšo alternativo klasičnim dizelskim motorjem. Kljub novemu pogonu električni Trafic še vedno ohranja bistveno uporabnost, zaradi katere že več kot štiri desetletja uspešno nastopa na trgu, trenutno kot tretji najbolje prodajan dostavnik v Evropi.

Novi električni Trafic Van E-Tech bo ponujal široko paleto možnosti prilagajanj in vsestranske uporabnosti, s čimer ostaja odlična izbira na trgu dostavnih vozil. Kupcem bosta na voljo dve različici z dolžino 5,08 metra in podaljšana s 5,48 metra ter dve višini – 1,967 metra in 2,498 metra. Glede na izbrano konfiguracijo bo tovorni prostor meril od 5,8 do 8,9 kubičnih metrov, v podaljšani izvedenki pa bo mogoče prevažati tudi tovor z dolžino 4,15 metra. Električni pogon nekoliko nazaduje na področju nosilnosti, ki znaša 1,1 tone, vlečna zmogljivost pa 750 kilogramov. Vsekakor je ohranjena prilagodljivost tovornega dela, pri katerem je možnost sodelovanja s preko 359 pooblaščenimi izdelovalci karoserij. Med drugim so Renaultovi inženirji zasnovali nov koncept mobilne pisarne, ko se zadnji sedež spremeni v manjši delovni prostor ali jedilno mizo, kar je dragoceno orodje za profesionalce na terenu.

Trafica Van E-Tech Electric poganja elektromotor na prednji osi, ki veš čas zagotavlja 90 kW (122 KM) in 245 Nm navora, kar pomeni gladko vožnjo ali takojšnje podajanje moči. Za shranjevanje energije je zadolžena litij-ionska baterija s kapaciteto 52 kWh, ki z enim polnjenjem omogoča doseg do 297 kilometrov in jo bo mogoče brezplačno zamenjati, če v roku osmih let ali 160 tisoč prevoženih kilometrih, njena vrednost pade pod mejo 70 odstotkov nazivne zmogljivosti. Za povečanje dosega sta na voljo način Eco za optimizacijo porabe in program long range z največjo hitrostjo omejeno na 90 km/h, ki omogoča doseg 322 km.

Trafic Van E-Tech Electric podpira tri vrste polnilnic, vključno z domačimi vtičnicami, hitrimi javnimi postajami in hitro polnilnico DC z močjo 50 kW. Prek aplikacije za pametni telefon MyRenault in multimedijskega sistema Renault Easy Link ponuja različne storitve, kot so načrtovano polnjenje baterije in daljinsko spremljanje, predogrevanje kabine in načrtovanje poti glede na preostali doseg baterije. Proizvodnja vozila Trafic Van E-Tech Electric poteka v tovarni Sandouville v Franciji, ki je bila leta 2010 prenovljena za proizvodnjo lahkih dostavnih vozil s široko paleto konfiguracij. Predanost upravljanju energije, digitalizaciji in inovacijam je tovarni prinesla certifikat ISO 50001.

Žiga Kolman
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button