Gospodarska vozilaNovice

Renault Hippie Caviar Motel

Hippie Caviar Motel je začetek novega poglavja francoskega videnja pobega iz vsakdanjika.

Renault je lansko leto predstavil na modelu Trafic temelječi razstavni prototip Hippie Caviar Hotel, ki je bil odgovor na naraščajoče hrepenenje po potovanju in možnostih opazovanja narave v idiličnem okolju z vsem udobjem in storitvah hotela s petimi zvezdicami.


Kot odgovor na takšne želje je bil julija v redno prodajno ponudbo uveden Renault Trafic SpaceNomad, ki je prva tovrstna tovarniško predelana različica tega kombija. Renault zdaj z novim razstavnim prototipom Hippie Caviar Motel predstavlja drugo dejanje svoje strategije izdelkov za prosti čas.

Zasnovan je kot bazni tabor, ki se zlahka premakne z enega kraja na drugega, saj ima Hippie Caviar Motel doseg 285 kilometrov, ki ga je v 30 minutah možno povečati za 170 kilometrov. Mnoga domiselna odlagalna mesta omogočajo shranjevanje športne opreme znotraj in zunaj vozila. Strešna nosilca omogočata prevoz smuči, obenem pa ostaja dovolj prostora za veliko panoramsko strešno okno, skozi katerega je možno občudovati zvezde, ko se sedežno klop preobrazi v udobno posteljo za eno osebo.

Ta razstavni prototip se povsem vklaplja v Renaultovo strategijo zmanjševanja ogljikovih izpustov skozi celotno življenjsko obdobje vozila zahvaljujoč policam in podu iz recikliranih pnevmatik in plutovine ter električnemu pogonskemu sklopu. Renaultov Hippie Caviar Motel bo predstavljen 19. septembra na mednarodni razstavi IAA Transportation v Hannovru.

Rudi Leskovec
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button