Gospodarska vozilaNovice

Razkrite sveže skice: Takšen bo Amarok druge generacije!

Nemci dražijo voznike pickupov z uradnimi skicami.

Po vsem pompu, ki ga je jenkijevski Ranger dvignil ob svoji nedavni premieri, so se oglasili tudi pri Volkswagnu. Ni skrivnost, da sta VW in Ford združila znanje in moči pri gradnji svojih dveh poltovornajkov, ki si bosta delila marsikateri sestavni kos in tehniko v podpločevinju.

Vseeno pa Nemci s trdnim glasom trdijo, da Amarok ne bo zgolj preoblečeni Ranger, temveč dovolj neodvisen, da bo znal prepričati dovoljšno množico ljubiteljev terenskih oziroma delovnih vozil. Glede na priložene uradne skice opazimo, da je (pričakovano) Amarok složen z aktualnimi VW oblikovnimi linijami vključno z LED prečno črto med žarometoma. Med zanimivejše novitete bi umestili strešna LED reflektorja izza katerih je na strešne sani možno namestiti prtljago, glede na skice tudi kanistre za gorivo. Smiselna rešitev, če se podajate globoko v divjino.

Volkswagnova filozofija se nadaljuje tudi v ambientu, kjer prepoznamo analogijo z aktualnimi VW modeli – torej bo drugačna, kot smo jo videli pri Rangerju. Novi Amarok, ki po enajstih letih prihaja v novi generaciji, bo k nam zavil pozno prihodnje leto. Izdelovali ga bodo v Argentini in Južnoafriški republiki, zato zraven prištejte še čas plutja megalomanskih tovornih ladij.

Blaž Likovič
foto: VW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button