Gospodarska vozilaNovice

Ranger Raptor: Po evropskem napada še domači tron!

VIDEO: Med kavbojce in indijance prihaja z oznako za modelno leto 2024.

Ustavite konje! Ne, pri Fordu (še) niso predstavili nove nadgrajene različice pickupa Ranger Raptor. Ta je na evropska tla zapeljal šele v lanskem februarju in to s prav nabritim trilitrskim EcoBoost V6 bencincem v nosu, ki zmore 286 KM. Ne želimo biti jokavi, vendar ne-evropska različica zmore več kot sto dodatnih konjičev, za kar smo tradicionalno podalpsko zavistni.

Kakorkoli, pri Američanih Ford Raptor pomeni le eno – model F-150 z osupljivo zmogljivim podvozjem in V8 pogonom. In če F-150 velja za najbolje prodajan voz v Združenih državah, potem je Ranger nesporni evropski pickup prvak. Sled številk na evropskih tleh bo kmalu na voljo tudi na domačem tržišču.

Oblikovno bo povsem enak nam že znani različici, ki smo jo v zadnjih dneh marca degustirali na povezavi TUKAJ, le s to izjemo, da je tretja zavorna luč nameščena pod vrh kabine in ne na vrata kesona. Tu so še oranžni odsevniki, ki so v skladu z ameriško regulativo, medtem ko drugih sprememb ni. Ne glede na to, ne bo odveč še jenkijevski napovednik »baby Raptorja« …

 

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button