Gospodarska vozilaNovice

RAM v boj za električni pickup tron

VIDEO: Leto 2025 in 500 milj avtonomije (800 km)!

Boj ameriških proizvajalcev vozil se nadaljuje tudi po elektrifikaciji nemogočega – pickupa. To je do sedaj »uspelo« le Fordu s konverzijo modela F-150 v električarja z oznako Ligntning, Ford F-150 Lightning. Vendar pozor, pri RAM-u, ki deluje pod okriljem Stellantisa, so za leto 2025 napovedali prihod svojega električarja, ki bo neposredni rival dotičnemu Fordu ter naj bi zagotovil vse do 800 kilometrov avtonomije.

 

Da gre za odkrito napoved priprave tekmeca priča tudi spodnji napovednik, ki je nekakšen posmeh sicer razprodanemu F-150 Lightning. Glede na videno lahko zapišemo, da bo električni RAM poln uporabne in zabavne tehnologije. Napajal bo lahko druga vozila (vehicle-to vehicle), dom (vehicle-to-home) ali druge porabnike. Pogon naj bi bil ekvivalenten približno 660 KM in 840 Nm navora, kar bo tritonskega orjaka do stotice pognalo v dobrih štirih sekundah in pol.

Ambient je prežet z digitalizacijo, saj posnetek razkriva kar tri zaslone – dva voznikova in enega za potnike. Seveda so tu še priključki za vso pametno mobilno navlako, ki poskrbi za brezčasenje sopotnikov. Več si lahko obetamo v prihajajočih mesecih, ko bodo pri RAM-u servirali nove podrobnosti.

Blaž Likovič
foto: RAM

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button