Gospodarska vozilaNovice

RAM 1500 TRX in Rebel v posebni Lunar preobleki

VIDEO: Omejena izdaja »vesoljskih« RAM-ov je tu!

Pri RAM-u ne počivajo in svojo paradno serijo 1500 redno odenejo v takšna in drugačna oblačila. Tokrat so predstavili posebno in kakopak številčno omejeno serijo Lunar Edition za terensko orientirana modela Rebel in TRX.

Rebel je na voljo z dvema pogonskima opcijama, ali 3,6-litrskim V6 ali bolj domačnim 5,7-litrskim V8 HEMI motorjem. Ne glede na agregat s seboj serijsko prinaša elektronsko zaporo zadnjega diferenciala, 33-palčne off-road pnevmatike ter vlečne kljuke in priročna sidrišča za raznovrstno orodje. Vse kar ljubitelji brezpotij potrebujejo torej. Najbolj zahtevni kupci bodo dodali nekaj desettisočakov in izbrali pobalinski RAM 1500 TRX, ki ga poganja 6,2-litrski prisilno polnjeni HEMI V8 SRT postroj, ki smo ga sicer vajeni iz Dodge Hellcat modelov.

O številčni konjenici tokrat ne bomo izgubljali besed, kajti Ameri pač ne štedijo vrancev kot to počnemo na Starem kontinentu po navodilih birokratov iz Bruslja. Oba modela sta, kot že omenjeno, na voljo v številčno določeni Lunar različici. Ta prinaša posebno keramično sivo karoserijsko barvo ter v črnino odete zunanje elemente kot so stranska ogledala, maska motorja, pokrov motorja, prevleko kesona in nenazadnje še bleščeče črna 18-palčna platišča.

Oprema se med modeloma pričakovano razlikuje, četudi oba prihajata v svoji vsebinsko (tako digitalno kot udobnostno) najbolj izpopolnjeni različici. Za lunarnega Rebela boste onkraj Atlantika tako odšteli 65 tisočakov, medtem ko bo nezemeljski TRX zahteval okroglih 100 tisočakov. Ta cena ob uvozu v Evropo bržkone močno poraste, zato jih na sončni strani Alp verjetno ne bomo ugledali prav veliko, če sploh. In medtem ko si bo solidno situiran John naročil RAM-a 1500 Rebel Lunar Edition si lahko vi za enak kupček cvenka omislite družinski električni križanec recimo. Slana šala, vemo …

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button