Gospodarska vozilaNovice

Prototip novega luksuznega MPV L380 družbe LEVC zapeljal s proizvodne linije

LEVC se iz proizvajalca vrhunskih taksijev preobraža v vodilnega ponudnika rešitev globalne mobilnosti na izključno električni pogon.

LEVC obeležuje še en pomemben mejnik v svoji zgodovini z začetkom proizvodnje večnamenskega vozila (MPV) L380, prvega iz nove serije inovativnih, prostornih in popolnoma električnih modelov, s katerimi bo znamka pospešila svoj prehod iz proizvajalca taksijev v vodilnega ponudnika rešitev e-mobilnosti.

Po nedavni predstavitvi najsodobnejše EV platforme – Space Oriented Architecture (SOA), ki je bila razvita skupaj s skupino Geely Holding Group – je L380 prvi model, ki bo temeljil na tej revolucionarni tehnologiji. Platforma bo razširila ponudbo vozil podjetja LEVC z novimi izdelki, ki ponujajo napredek na področju dosega, učinkovitosti, varnosti, časa polnjenja, vzdržljivosti in povezljivosti. Po začetku proizvodnje ta teden bo model L380 najprej začel delovati na Kitajskem, v naslednjih dveh letih pa naj bi MPV prispel tudi v Združeno kraljestvo.

LEVC-ov novi model L380 bo na voljo v tri-, šest- ali osemsedežni razporeditvi. Več podrobnosti bo na voljo v prihodnjih mesecih.

Boštjan Praprotnik
foto: LEVC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button