Gospodarska vozilaNoviceZanimivosti

Prodrive predstavlja hiperterenca Hunter

Britanska off-road dirkalna pošast za vsakodnevno vožnjo (skoraj) brez omejitev.

Dakarska preizkušnja je zagotovo med najtežjimi avtomobilističnimi izzivi, kar lahko potrdi tudi devetkratni svetovni prvak Sebastien Loeb, ki se je tam podil z dirkalnikom ekipe Bahrain Raid Xtreme (BRX). In prav iz tega dirkalnika je nastala off-road cestna pošast, ki jo bodo pripravili pri britanskem podjetju Prodrive, poimenovali pa so jo Hunter (ang. lovec).

Prodrive Hunter ima vgrajen 3,5-litrski V6 twin-turbo agregat z več kot 600 »konjiči« in 700 Nm navora, njegovo podvozje pa je zmožno absorbirati tegobe praktično vsake površine z vsaj minimalno možnostjo za vožnjo. Čeprav Hunter temelji na BRX dirkalniku, je v notranjosti zasnovan veliko manj špartansko. Osrednji voznikov digitalni zaslon prikazuje vse pomembne informacije, medtem ko je osrednja konzola oplemenitena z dodatki iz nam veliko bolj poznanih cestnih vozil.

Vendar za prebijanje skozi negostoljuben teren klasična opremljenost vsekakor ne bo dovolj. Za namestitev vašega skeleta bosta odgovorna školjčna sedeža iz karbona, medtem ko boste nepremično zasidrani vsled šest-točkovnega varnostnega pasu. Tudi na gasilni aparat niso pozabili, saj sta dodana kar dva.

O zmogljivosti ni znanega prav veliko, le to, da vozilo pospeši z mesta do kilometrske stotice v manj kot štirih sekundah in da ne upeha vse do približno 300 km/h. vse to kljub kar 35-palčnim terenskim pnevmatikam, ki raje kot asfalt prekopavajo gozdni teren ali puščavski pesek. Več informacij o vozilu najdete TUKAJ, v primeru interesa pa pripravite vsaj 1,5 milijona evrov, brez lokalnih davščin seveda.

Blaž Likovič
foto: Prodrive

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button