E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovicePočitniška vozilaProsti čas

Priročno: Futuristični pickup ameriških korenin

Nima več kot 1.000 kW in naj ne bi stal milijone dolarjev …

Tokrat bo ravno tako beseda tekla o mladem zagonskem podjetju iz okolice Los Angelesa, vendar ne zaradi napovedi izdelave izredno zmogljivega in ekstra ekskluzivnega hipervozila na famozen pogon, ki se ga ne bi sramovala niti manjša elektrarna. Tokrat bo beseda tekla o predstavitvi študije poltovornjaka, ki so si ga zamislili pri Canoo Inc., mladem kalifornijskem podjetju.

Namesto zmogljivosti so se mladi inženirji posvetili praktičnosti, ki je onkraj Atlantika bistveno bolj cenjena. Velikostno vozilo sovpada s Fordovim Rangerjem in to kljub dejstvu, da ima delovno kapaciteto segmenta višje – skoraj dvometrski keson, ki lahko prenese do največ 800 kg tovora. Vso to prostornost so zagotovili z dvema rešitvama, in sicer z elektronskim krmiljenjem zavor ter krmila (namesto mehanskim načinom) ter karoserijo v obliki »rolke«.

Kljub temu Canoo Pickup ni od muh. Pogon, tvorjen iz dveh elektromotorjev, zmore 608 KM in 678 Nm navora (600 bhp in 500 lb ft navora v anglosaških enotah). Dovolj za avtonomijo približno 322 kilometrov oziroma 200 milj. Ker je vozilo že precej napredovalo v razvoju, bodo prednaročila na voljo že v prihodnjih mescih, medtem ko naj bi prve lastnike pozdravili nekje v letu 2023.

Blaž Likovič
foto: Canoo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button