Gospodarska vozilaNovice

Prenovljeno: Nissan NV300

VIDEO: Prenova japonskega Trafica

Ne, ni Renault Trafic, če ste to sprva pomislili. Morda pa vendarle je, saj je Renault-Nissan precej močna naveza v svetu avtomobilizma, zato je jasno da oba primerka ločuje le nekaj kozmetike in malce spremenjena notranjost. Po jesenski prenovi Trafica, ki je onkraj naših krajev bistveno bolj prisoten, so tudi Japonci predstavili osveženega NV300.

Na kratko bi zapisali – bolj oster videz, učinkovitejši pogon in nove varnostne tehnologije. Kljub podobnosti s Traficom je prenovljeni NV300 s svežo podobo maske navidezno bolj robusten ter obogaten z LED žarometi in prepoznavnim svetlobnim podpisom dnevnih luči. Opcijsko so na voljo tudi 17-palčna lita platišča, ki celoten videz prijetno zaokrožijo.

Notranjost je bogatejša za nekoliko bolj kvalitetne materiale in kromane dekorativne elemente, nov je tudi rahlo izstopajoč 8-palčni osrednji multimedijski zaslon z možnostjo povezave na Applove ali Android pametne naprave. Velik oziroma največji napredek je viden pri inteligenci kombiniranega vozila NV300, ki zna po novem sam ohranjati vozni pas, prepoznavati obcestno signalizacijo in javljati soudeležence v »mrtvem kotu«.

Pod motornim pokrovom se nahaja le dvolitrski turbodizel s 110, 150 ali 170 konjskimi močmi. Najmočnejši je serijsko obogaten s samodejnim DCT menjalnikom, medtem ko je za doplačilo na voljo pri srednje-močnostni izvedenki. Agregat ustreza Euro 6D emisijskemu razredu, za osnovno izvedenko NV300 pa boste morali pripraviti vsaj 20 tisočakov. Več ob prihodu v slovenske salone.

Blaž Likovič
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button