Gospodarska vozilaNovice

Prenovljena Dacia Duster še v komercialni obliki

Dacia je po prenovi običajnega Dusterja, novosti namenila tudi dostavni različici Commercial.

Nedavno predstavljenem prenovljenem Dusterju SUV, sledi slična osvežitev komercialne izvedenke, katero so obogatili z novimi nivoji opreme in aktualno zunanjo podobo. Sprememb pod pokrovom motorja ni, prav tako ohranja enako nakladalno zmogljivost kot poprej.

Dacia je pred kratkim po celotni paleti uvedla nov Link logotip na sprednji maski in nov napis znamke na prtljažnih vratih, čemur se pridružuje še nov svetlobni zapis zadnjih luči v obliki črke Y. Srebrne obrobe odbijačev so pri komercialnem Dusterju zamenjali z odpornejšimi črnimi plastičnimi, preostanek karoserije je identičen standardnem modelu.

Podobnosti dveh izvedenk se nadaljujejo v notranjosti, kjer najdemo nove udobnejše sedeže, 8-palčni informacijski zaslon s podporo storitev Apple CarPlay in Android Auto ter volan z novim logotipom v središču. Razlike se zgodijo za sprednjima sedežema, kjer je namesto sedežev tovorni prostor ločen z mrežasto pregrado, ki lahko pogoltne do 1.623 litrov tovora z največjo maso 503 kilograme. Za nekaj več varovanja tovora, so zadnja stekla močno zatemnjena, prtljažna polica pa se razteza po celotni dolžini prtljažnega prostora.

Duster furgon je deljen na dve stopnji opreme – Essential in Expression. Standardna oprema zajema LED dnevna svetila, črne strešne nosilce, 16-palčna jeklena platišča, klimatsko napravo, električno pomična stekla, tempomat z omejevalnikom hitrosti, potovalni računalnik, digitalni radio in Bluetooth ter USB povezavo. Boljši Expression se pohvali s 16-palčnimi aluminijastimi platišči, vzvratno kamero, parkirnimi senzorji, pripomočkom za speljevanje v klanec in sredinskim diferencialom z zaporo pri 4×4 različici.

Za pogon dostavnega Dusterja bodo skrbeli trije motorji, začenši z litrskim bencinskim trivaljnikom z 90 KM in 160 Nm navora, ki preko šeststopenjskega ročnega menjalnika žene sprednji kolesni par. Sledi 1,3-litrski štirivaljni bencinar s 150 KM, prav tako s sprednjim pogonom, vendar le v kombinaciji s šeststopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Tretja možnost je 1,5-litrski štirivaljni dizel s 115 KM in 260 Nm navora, s standardnim dvokolesnim ali doplačljivim štirikolesnim pogonom.

Žiga Kolman
foto: Dacia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button