NovicePredstavitve

Premiera: Renault Clio in Twingo I feel Slovenia

Renault razkriva najbolj slovenska modela Clio in Twingo.

Iz Revoza je zapeljala posebna serija novega Clia in Twinga, ki so je Renault obudil po velikem uspehu predhodnega generacije. Gre za ekskluzivno serijo pod slovensko nacionalno znamko I feel Slovenija, ki predstavlja najboljše, kar lahko slovenska avtomobilska industrija ponudi. Slovenski kupci bodo tako zelo kmalu lahko izbrali svojega bogato opremljenega Clia, Twinga in prvič tudi električnega Twinga v opremi I feel Slovenija.

Glavna zvezda odra, Clio I feel Slovenija žari z visokim nivojem serijske opreme, zasnovanim na osnovi stopnje Intens. Kupci tako prejmejo posebna 17-palčna platišča, zatemnjena stekla, kromirano izpušno cev, kromirano masko, LED meglenki spredaj in okrasno nalepko I feel Slovenija. V notranjosti nas razvaja sredinski naslon za roko, električna parkirna zavora, ambientalna osvetlitev, 7-palčni multimedijski vmesnik, manevriranje pa je poenostavljeno s 360 stopinjsko kamero in parkirnimi senzorji. Omejena serija bo ponujena v kombinaciji s sedmimi karoserijskimi barvami. Clio je na voljo z dvema bencinskima motorjema, TCe 90 in TCe 100 LPG s pogonom na avtoplin. Skupaj z rednim popustom je za Clia I feel Slovenija TCe 90 potrebno odšteti 15.550 evrov za TCe 100 LPG pa za 16.350 evrov.

Sedaj pa največja posebnost, I feel Slovenija Twingo, v klasični ali električno gnani obliki. Tako kot večji brat se Twingo ponaša z bogatejšo opremo in unikatno Valencia oranžno barvo, katero dopolnjujejo belo obarvana 16-palčna platišča z oranžnimi pokrovčki vijakov. Še več belega okrasja najdemo na maski, enake barve je črta, ki poteka okoli celotnega avtomobila. Zunanja tema se preliva v notranjost, kjer so sedeži prešiti z oranžno nitjo, posebna je tudi obroba elementov armature. Za mestnega malčka z opremo I feel Slovenija in motorjem na notranje izgorevanje bo potrebno odšteti 12.590 evrov, za električnega pa ob upoštevanju subvencije Eko sklada v višini 6 tisoč evrov potrebno odšteti 15.090 evrov.

Renaultova tovarna Revoz v Novem mestu se po novem pohvali z obratom za sestavljanje baterij, kar jim omogoča popolno samostojnost pri izdelavi električnega Twinga. Trenutna zmogljivost je izdelava 12 baterijskih sklopov na uro, v primeru odlične poslovne priložnosti pa bi lahko oddelek sestavljanja baterij še povečali.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button