Gospodarska vozilaNovice

Poslednji Mammoth 6×6 je pri življenju!

VIDEO: Nora kreacija Hennesseyja omejena na tri primerke in 1.200 KM!

»Kakopak, iz Teksasa« vas večina zamahne ob pogledu na bizarno predelavo sicer v osnovi povsem ličnega Rama TRX. Ta 6-kolesni stvor zarohni ob omembi imena Mammoth je sestavljen v zgolj treh primerkih, saj je tudi za sicer presežkov vajene jenkije nekoliko preobilen – tako pogonsko kot dimenzijsko.

Mammoth 6×6 je »blagoslovljen« s tretjo pogonsko osjo, od tod torej oznaka 6×6. In po zvoku sodeč mora biti jedro pogona precej krepko, da brez omahovanja žene vse tri kolesne osi. Brez skrbi, pri Hennesseyju so namreč navili najbolj zmogljiv agregat, ki so ga našli pri Ramovi sorodni znamki Dodge. Tam so pred nekaj leti namreč predstavili prisilno polnjeni 7.0-litrski (426 kubičnih inčev) HEMI V8 Hellephant agregat s približno 1.100 KM na merilnih kablih. Gre za pogonski motor, ki je namenjen predelovalcem in izdelovalcem dirkalnikov, zato pri Hennesseyju niso omahovali in ga hitro pograbili – ter ga seveda navili na uporabnih 1.200 KM.

Ok, vemo, da smo vam vse to že opisali v prispevku TUKAJ, pa vseeno. Takšno cestno kreacijo je vredno vsakič znova vsaj malo predstaviti, sedaj pa zvočnike na glas in si oglejmo kako so kreatorji Mammotha 6×6 poslednji treti primerek pognali po testnem poligonu v okolici svojega štaba v Teksasu!

Blaž Likovič
foto: Hennessey

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button