E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Popolnoma električni Peugeot Partner z 275 kilometri dometa

Peugeot e-Partner se pridružuje e-Expertu v rastoči družini električnih dostavnikov.

Peugeot predstavlja električno gnano izvedenko dostavnega kombija Partner, ki ga poganja enak električen sklop kot večjega e-Experta. Ob prihodu se bo postavil ob bok Nissanu eNV200 in Kangooju ZE.

Tako kot e-Expert je e-Partner zasnovan na modificirani obliki Peugeojeve EMP2 platforme, na katero so namestili enak elektromotor in 50 kWh baterijski sklop. Zmogljivost elektromotorja je odmerjena pri 136 KM in 260 Nm navora, pospešek do stotice traja 11,2 sekund, končna hitrost znaša 130 km/h. S polno kapaciteto baterije je mogoče prevoziti do 275 kilometrov. Na e-Partnerja so prenesli program s tremi voznimi načini – Eco način za intenzivno varčevanje z baterijo omeji moč elektromotorja na 80 KM, splošen način Normal poveča zmogljivost na 108 KM, maksimalno moč odklene način Power.

Ker si celotno električno arhitekturo deli z e-Expertom, so časi polnjenja identični. Polnjenje preko hitrega 100 kW priklopa do 80 odstotkov traja 30 minut, med tem ko preko 11 kW stenske polnilnice baterijo do polnega napolnimo v 5 urah. Zaradi namestitve baterijskega sklopa na dnu vozila ni prišlo do zmanjšanja Partnerjeve praktičnosti, model s standardno medosno razdaljo ohranja 3,8 kubičnih metrov, podaljšana različica pa 4,4 kubičnih metrov prostornine. Tovorni prostor sprejme največjo obremenitev 800 kilogramov, vleče lahko tovor do 750 kilogramov. Da nebi prišlo do prevelike obremenitve, so na armaturni plošči namestili indikator obremenitve.

Ostala varnostna oprema vključuje sistem nadzora stabilnosti prikolice, samodejno zaviranje v sili, senzor mrtvega kota, pomoč pri speljevanju v klanec in sistem Advanced Grip Control s petimi stopnjami spreminjanja nastavitev glede na vremenske ter cestne razmere.

Kabina se pohvali s sodobnejšimi elementi, informacijskim zaslonom na dotik in delno digitaliziranimi merilniki, z doplačilom tudi v obliki 10-palčne digitalne enote. Sredinski zaslon z novimi grafikami ponuja vpogled v podrobnejše stanje pogonskega sklopa, baterije in regenerativnega zaviranja.

Praktična nakladalna loputa enako kot pri dizelskih variantah omogoča prevoz 3,4 metra dolgega tovora. Standardna kabina ima sedalne površine za tri potnike, med drugim modularna zasnova ponuja podrtje srednjega naslona in pretvorbo v mobilno pisarno, saj so na zadnji strani naslona namestili tablični računalnik.

Prodaja novega Peugeota e-Partner naj bi stekla letos novembra, pridružil se bo sorodnima Oplu Combo-e in Citroenu e-Berlingo, iz novo nastale družbe Stellantis. Cene vseh treh vozil bodo objavljene v sledečih mesecih.

Žiga Kolman
foto: Peugeot

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button