Gospodarska vozilaNovice

Pomlajenemu Opel Combu sledi še večji Vivaro

Vivaro je postal še bolj učinkovit in napreden dostavnik.

Iz Rüsselheima je pripeljal prenovljeni Vivaro, ki združuje eleganten videz in izboljšane funkcije za vse poslovne uporabnike. Gospodarsko vozilo ima zdaj značilno Oplovo masko Vizor, ki je brezhibno integrirana z opcijskimi LED žarometi. Notranjost se ponaša s prenovljenim kokpitom s platformo Snapdragon Cockpit podjetja Qualcomm Technologies, ki vključuje dva 10-palčna zaslona in brezžično povezljivost s pametnimi telefoni. Vivaro uvaja tudi 18 naprednih asistenčnih sistemov, kot je dinamični 360-stopinjski pogled, ki prispevajo k varnosti in udobju na daljših poteh.

Kot del Oplove električne pobude v ponudbi vrh še vedno predstavlja električna različica s 50 ali 75 kW baterijo, ki nudi do 350 kilometrov dosega med polnjenji, kar je 20 kilometrov več kot prej. Za prenos moči še vedno skrbi preizkušeni elektromotor s 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora, kar zadošča za poskočno pospeševaje in najvišjo hitrost 130 km/h. Baterijo lahko polnimo preko standardnega izmeničnega priklopa z močjo 11 kW, hitri priklop s 100 kW pa lahko v 38 minutah (45 minut pri večji bateriji) povrne do 80 odstotkov energije. Tisti, ki si želijo izbrati okolju prijazen pogon, a potrebujejo več dosega in krajši čas postankov, bodo lahko v prihodnje izbrali Vivara na vodikov pogon. Gorivna celica bo omogočala preko 400 kilometrov avtonomije in izredno hitro polnjenje goriva. Tradicionalisti lahko še vedno izberejo ustaljen dizelski motor z 88 kW (120 KM) ali 130 kW (177 KM).

Linija Vivaro vključuje različne karoserijske različice, kot so kombiji, kabine za posadko in šasije s platformo, s prostornino tovornega prostora do 6,6 kubičnega metra in nosilnostjo 1,4 tone, na voljo v dveh dolžinah –  4,98 m in 5,33 m. Ergonomija vozila, spominjajoč na osebni avtomobil, se razteza tudi na digitalni kokpit, ki ponuja udobno okolje in moderno oblikovanje, kjer glavno vlogo zastopa par 10-palčnih zaslonov z integrirano Snapdragon platformo. Storitvi Apple CarPlay in Android Auto sta sedaj brezžično povezljivi, uporabniki pa bodo lahko v sredinski konzoli ter ostalih odlagalnih mestih shranili več krame. Naprednih sistemov za pomoč vozniku je na krovu prenovljenega Vivara kar 18, mednje spadajo sistem za opozarjanje na nevarnost naleta spredaj, sistem za ohranjanje voznega pasu in opozorilnik na utrujenost voznika.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button