MiniatureNovice

Pomanjšani Hoonicorn V2 na daljinec

Za 387 evrov lahko postanete Ken Block na pomanjšanih kolesih.

Hoonicorn V2 je pošastni uničevalec pnevmatik s 6,7-litrskim twin-turbo V8 motorjem, ki do danes ostaja najbolj nora kreacija zvezde serije Gymnkhana, Kena Blocka. Modificiran klasični Ford Mustang iz leta 1965 premore preko 1.400 konjskih moči.

Pomanjšani modelček je nekaj povsem drugačnega, ne gre za divjaka z mogočnim osemvaljnikov, temveč ga poganjajo baterije. Z nakupom avtomobilčka na daljinec v merilu 1/10 pridemo še najbližje pilotiranju realnega modela. Za njegovo izdelavo so zadolženi pri podjetju Team Associated, paket vključuje tiskano in poslikano karoserijo, celotno sestavljeno šasijo z elektroniko in radijsko voden daljinec.

Za pogon malega Hoonicorna V2 skrbi tripolni elektromotor s ščetinami, nalogo zaviranja opravljajo zavore z diski, na krovu sta še zaprta diferenciala, aluminijasto dno in vzmetenje z nastavljivo višino. Manjka le vir energije, a proizvajalec priporoča 7,4 ali 11,1-voltno litij-polimerno enoto, polnilec baterij in četverico AA baterij za daljinski upravljalnik. Ko je celoten avtomobilček sestavljen, dobimo pomanjšanega uničevalca baterij, vrednega naziva Hoonicorn V2.

Žiga Kolman
foto: Team Associated

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button