Gospodarska vozilaNoviceZanimivosti

Polaris je razkril svojo off-road sestavo z letnico 2022

Američani želijo off-road zabavo razširiti tudi po Starem kontinentu.

Ljubitelji off-road štirikolesnikov poznamo ameriško podjetje Polaris, ki domuje v predmestju Minneapolisa. Znano je predvsem po inovacijah v svetu tehnologije vozil za vožnjo po neutrjenem terenu, kamor si želijo zvabiti tudi evropsko nacijo. Predstavili so svojo prenovljeno floto z modelno oznako 2022, ki jo bomo na kratko preleteli tudi mi. Novitete so zajele njihove modele Ranger, RZR, General in Sportsman.

Serija Ranger SP 570

Udobje je slogan tega lažjega opravilnega stroja, ki prihaja v različicah SP 570, Crew SP 570, SP 570 NorthStar Edition ter Crew SP 570 NorthStar Edition. Po novem deluje tišje in bolj zvezno, kar izboljša delo in prevoz, čemur je Ranger podvržen. Združuje zabavnost in delavnost, pri čemer je na voljo v popolnoma odprti izvedbi kot tudi v zimski zaprti in ogrevani kabini NorthStar. V obeh primerih z dodatnim potniškim prostorom Crew. Pri Polarisu so napovedali prihod novega Rangerja SP 570, katerega delovno-zabavno simbiozo so na zanimiv način povezali v spodnjem napovedniku.

Da bi v Evropo in na še nekaj drugih trgov prišli v aktualnem slogu, so za letošnji december napovedali premiero prvega povsem električnega Rangerja, ki so ga razvili skupaj s kalifornijskim podjetjem Zero Motorcycle.

 

Serija RZR s precej nadgradnjami

Je skoraj ni zagate preko katere nekdo izmed članov serije RZR ne bi prišel ali se skoznjo prebil. Zmogljiv pogon in neverjetna terenska zmogljivost so atributi, ki odlikujejo modele RZR Trail, RZR XP 1000 in RZR Pro XP. Splošno gledano so celotno serijo udobnostno nadgradili z vnosom izolacije in napredka uporabljenih materialov, hkrati pa so izboljšali način polnjenja baterije – v primeru, da jo izbrani model uporablja kot pogon. Krmiljenje in nadzor pogona sta bila izpopolnjena, prav tako tudi kozmetični izgled vozila z možnostjo širšega nabora karoserijskih barv. Dokler jo sploh vidite in je ne zakrijete s kopico blata …

 

Serija General z novo različico XP 1000 Trailhead

Serija General je neka vmesna različica med delovnim in športnim štirikolesnikom. Prvenstveno je namenjena prevozu outdoor opreme na vaš cilj, kjer si vseeno lahko date nekaj duška po neutrjenih poteh in stezicah. Z modelnim letom 2022 so Američani predstavili različico XP 1000 Trailhead z dvema ali štirimi sedeži, ki ima nadgrajen 7-palčni multimedijski vmesnik z več funkcijami in še nekaj premijskimi novitetami, ki celotno izkušnjo dvignejo še za nivo višje. Idealna rešitev za vse ljubitelje aktivnosti v globokem gozdu.

 

Pri napovedi so opisali še sistem za hrambo in namestitev orodja ter opreme imenovan Rhino Rack, ki ga lahko kupci doplačajo za modele serij Ranger in General. Zgoraj opisana ponudba velja za domač ameriški trg, medtem ko se ponudba na evropskih tleh prilagaja lokalnemu povpraševanju. Mi smo najbližjega zastopnika našli na avstrijski strani, le nekaj kilometrov stran od mejnega prehoda Šentilj.

Blaž Likovič
foto: Polaris

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button