E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Peugeot e-Rifter – novi električni lev

Francozi pospešeno širijo paleto električnih vozil.

Pripnite si pasove in očistite hišne vtičnice – jeseni prihaja družinsko obarvani in popolnoma električni Peugeot e-Rifter. Prihaja v dveh velikostih (standardna ali podaljšana), z možnostjo namestitve sedmih sedežev in avtonomijo do največ 280 kilometrov (skladno z WLTP ciklom).
Glede oblike in notranjosti ne pričakujemo bistvenih sprememb. Prostornost bo še izdatnejša, saj je baterijski paket s kapaciteto 50 kWh vgrajen v dno karoserije. Pogon bo tvoril elektromotor z zmogljivostjo 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora, kar bo »levjega« enoprostorca do kilometrske stotice pognalo v 11,2 sekundah in do največ 133 km/h. Voznik bo lahko izbiral med tremi voznimi profili (Eco, Normal in Power), ki bodo ustrezno prilagodili zmogljivost pogona (60, 80 ali 100 kW).
Polnjenje preko hišnega Wallbox priključka z močjo 7,4 kW bo zahtevalo sedem ur in pol, medtem ko bo opcijski trifazni polnilec z 11 kW počitek skrajšal na približno pet ur. V primeru polnjenja na hitri polnilnici z močjo 100 kW, bo litij-ionski hranilnik do 80 odstotkov napojen v pol ure.

Serijsko lahko pričakujete relativno bogato opremo s poudarkom na udobju in digitalizaciji. Več v oktobru, ko naj bi zapeljal tudi v slovenske salone.

Blaž Likovič
foto: Peugeot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button