NovicePredstavitve

Peugeot 208 (2024)

Peugeot je posodobil evropsko prodajno uspešnico, 208 in E-208 pa s številnimi novostmi vstopata v novo poglavje.

Peugeot je osvežil malčka 208, ki ohranja možnost povsem električne različice in dodaja moderno oblikovanje, naprednejšo tehnologijo ter razširjeno elektrifikacijo. Že tako prikupni francoski malček je postal z večjim športnim in modernim pridihom še bolj privlačen. Oblikovno se spogleduje celo s hibridnim Le Mans dirkalnikom 9X8 in ima poudarjeno mačjo držo ter posodobljen svetlobni podpis čekanov.

Ponuja tudi več intuitivnosti z digitalnim okoljem i-Cockpit, ki izboljša vozniško izkušnjo. Poleg tega zagotavlja več odličnosti z možnostmi elektrifikacije, vključno z nadgrajenim E-208 z dosegom 400 kilometrov in najnovejšo generacijo operacijskega sistema. Aktualna generacija Peugeota 208 ima za seboj uspešna leta, saj je bilo od začetka prodaje konec leta 2019 po vsem svetu izdelali skoraj milijon primerkov, v letih 2021 in 2022 pa se je zavihtel na vrh najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi ter domači Franciji. Odlično se je izkazal zlasti električno gnani E-208 z nazivom najbolje prodajanega električarja v B segmentu.

Oblikovne posodobitve vključujejo nov sprednji svetlobni znak s tremi dolgimi navpičnimi svetlobnimi kremplji, vgrajenimi v odbijač, postavno masko, preoblikovano zadnjo osvetlitev z vodoravnimi elementi, izrazite nove barve, kot sta Agueda Yellow in Selenium Grey ter nove oblike platišč. Novi 208 vključuje tudi logotip posodobljene identitete francoske znamke, vključno z novimi napisi v barvi Basalt Grey. V notranjosti najdemo elegantno tkanino sedežev, prenovljeno digitalno instrumentno ploščo s 3D zaslonom v različici GT in velikim 10-palčnim osrednjim zaslonom na dotik v vseh modelih. Kompaktni volan sistema Peugeot i-Cockpit zagotavlja okretnost in natančnost, različica GT pa ponuja dinamično ambientalno osvetlitev v osmih različnih barvah.

Osveženi Peugeot E-208 bo na voljo v treh različicah – Allure, Active in GT. Za pogon bo skrbelo šest različnih sklopov, vključno z novim električnim z močnejšim elektromotorjem s 115 kW (156 KM) in večjo baterijo s kapaciteto 51 kWh, kar omogoča do 400 kilometrov dosega. Polni se lahko z enofaznim priklopom z močjo 7,4 kW ali opcijskim trifaznim polnilnikom z močjo 11 kW in hitrim 100-kilovatnim enosmernim tokom, ki baterijo do 80 odstotkov oskrbi v 25 minutah. Dva nova motorja sta tudi 48-voltna blago-hibridno podprta Hybrid 100 in Hybrid 136, z ujemajočo količino moči, pri katerih kompakten elektromotor skrbi za dopolnjevanje navora ter zmanjšanje porabe. Na dnu palete ostajata klasična trivaljna bencinska motorja PureTech 75 in PureTech 100.

In kako globoko bo potrebno seči v denarnico? Cena novega Peugeota 208 se bo pričela pri 15.990 evrov, kolikor po ceniku velja osnovni Peugeot 208 PureTech 75. V kolikor ste privrženec elektrike, boste morali za e-208 odšteti 30.980, toda s financiranjem in subvencijo lahko to ceno sklatite na precej ugodnih 22.980 evrov.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button