NovicePredstavitve

Opel Grandland (2021)

Opel Grandland je prejel nov obraz in izgubil črko X

Opel želi z obsežno prenovo Grandlanda postaviti na vzporednico z ostalimi modeli in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Osvežitev skoraj na nivoju nove generacije prinaša številne spremembe, predvsem pri preoblikovanem obrazu, imenovanem tudi Vizor, izgubi dodatne črke X in digitalizaciji kokpita.
Zunanje oblikovanje zelo očitno sledi smernicam nove Mokke, izguba dela imena pa je bila logična kot pri nedavno prenovljenem Crosslandu. Značilno hišno masko na vsakem koncu dopolnjujeta napredna matrična LED žarometa s 84 diodami, precej izboljšanj je tudi nočni vid, ki lahko 100 metrov naprej prepozna pešce in živali.

V notranjosti so dodobra počistili armaturno ploščo, kjer po osvežitvi najdemo aktualen Pur Panel sestavljen iz 12-palčnih digitalnih merilnikov in 10-palčnega informacijskega zaslona na dotik. Moderna programska oprema podpira povezovanje z Apple in Android mobilnimi napravami, vgradili so tudi brezžično polnilnico. Pohvalno so se zadržali pri digitalizaciji vseh funkcij in ohranili nekatere fizične gumbe, kot je recimo upravljanje klimatske naprave. Zadnja večja in hitro opazna novost je prestavna ročica samodejnega menjalnika, sposojena pri Peugeotu.
Grandland je sedaj bogatejši za zbirko varnostnih sistemov, kamor spadajo opozorilnik spremembe voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov, opozarjanje na nalet in senzor utrujenosti voznika. Seveda ne manjkajo niti adaptivni tempomat, aktivno ohranjanje voznega pasu in 360-stopnijska kamera za enostavno manevriranje. Za udobje potnikov bodo poskrbeli nagrajeni komfortni sedeži, z izjemno ergonomijo in certifikatom Nemškega inštituta za promocijo zdravja. Med dodatno opremo sedežev najdemo še gretje in hlajenje.

Grandland bo na voljo s štirimi agregati. Bencinsko čast brani 1.2 Turbo s 130 KM, čigar cena je postavljena pri 27.645 evrih. V dizelski ponudbi boste našli 1,5-litrski agregat, ki prav tako zmore 130 KM, cenovno pa je umeščen nekoliko višje, in sicer od 31.115 evrov dalje. Največja izbira je pri hibridnih različicah, kjer lahko izbirate med 1,6-litrskima izvedenkama s skupno zmogljivostjo 225 KM oziroma 300 KM. Cene slednjih dveh se bodo pričele pri 40.940 evrih, za najzmogljivejšo in najbolje opremljeno različico Ultimate pa boste morali odšteti vsaj 51.615 evrov.

Boštjan Horvat
foto: carnaduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button